Comité van de Kop komt eind mei met eerste Roeselare Jazz Festival

Het Comité van de Kop werkt samen met De Spil en het gerenommeerde Gent Jazz Festival voor de organisatie van eerste editie van Roeselare Jazz Festival. Op zaterdag 30 en zondag 31 mei krijg je er er verschillende toppers op jazzgebied.

Eind mei vindt de eerste editie van het Roeselare Jazz Festival plaats. (GF)

Het Comité van de Kop bouwde de laatste jaren een sterke naam op wat betreft het organiseren van evenementen in tal van genres. “Daarbij hebben we meer dan eens geëxperimenteerd met jazz”, vertelt Laurent Dewilde van het comité. “Dat bleek wel aan te slaan en geleidelijk aan groeide de vraag om daar iets meer mee te doen. Omdat we zelf de kennis niet hebben, stapten we naar De Spil in wie we een gedroomde partner zagen. Via via geraakten we ook in contact met de organisatie van het Gent Jazz Festival. Zij zagen ons project zitten met Roeselare Jazz Festival als resultaat.”

Het festival zal in de tuin van Brood in de Sint-Hubrechtsstraat plaatsvinden, daar waar ook de bunker staat. Die bunker is al erg belangrijk geweest voor de kop. “En deze zal ongetwijfeld opnieuw voor een meerwaarde zorgen”, aldus Laurent. “Het is eigenlijk een meerwaarde voor de hele wijk en we zijn blij dat we dit festival kunnen organiseren.”

Op zaterdag 30 mei is er ruimte voor de iets levendigere jazz, mag er al eens een hoek af zijn. “We gaan voor een kwalitatief artistiek en muzikaal vernieuwend aanbod met op zaterdag STUFF, Skordatura Punkjazz Ensemble, Nordmann en Plaistow. Deejays maken de avond compleet. We beginnen er dan aan rond 16 uur. Op zondag doen we het iets rustiger aan en beginnen we ook al rond 11.30 uur met Les Chroniques de l’inutile. Verder nog Stephane Galland en Malcolm Braff, Thomas Enhco Trio, Moker en Rémi Panossian Trio.”

De ticketprijs bedraagt 12 euro op zaterdag, 7 euro op zondag, een combiticket kost 15 euro, aan de deur betaal je iets meer.

Info: www.rsljazz.be.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.