Chantal Pattyn wordt manager Cultuur bij VRT

© © VRT - Joost Joossen
Redactie KW

“In deze nieuwe functie zal zij een toekomstgerichte visie uittekenen over het cultuuraanbod van de VRT over de netten heen, de werking van de verschillende cultuurredacties en de partnerships met de culturele sector”, luidt het.

Pattyn blijft nethoofd van Klara en behoudt ook haar eigen radioprogramma ‘Pompidou’.

De VRT is ‘bijzonder verheugd’ dat Chantal Pattyn de functie wil opnemen en koos haar voor haar expertise en kracht om samen te werken met de cultuursector. “Zo hebben haar visie en inspirerend leiderschap geleid tot succesvolle initiatieven als het Klarafestival, Klara in deSingel, Klara 4 Kids en Iedereen Klassiek”, zegt Peter Claes, directeur Media en Productie bij de VRT.

Pattyn hoopt in haar nieuwe functie ‘een sterk cultureel verhaal’ te kunnen brengen. “Het artistiek aanbod in Vlaanderen en Brussel is van een unieke kwaliteit. Die artistieke dynamiek en klasse willen we ook op VRT laten horen en zien”, zegt ze. “Op de openbare omroep is een pak culturele expertise aanwezig. Samen met mijn team wens ik deze kennis in kaart te brengen en te laten renderen op de verschillende netten.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.