Channel Zero bekroont dertigste verjaardag met extra verjaardagsconcert

Het logo van Channel Zero. © GF
Redactie KW

In 2020 blaast Channel Zero een verjaardagstaart met dertig kaarsjes uit. Om dit jubileum te vieren, kondigde ‘s lands bekendste metalgroep vorige week een optreden in de Ancienne Belgique in Brussel aan. Omdat dit in een mum van tijd uitverkocht was, komt er nu een tweede verjaardagsconcert bij.

Het eerste verjaardagsoptreden stond op vrijdag 30 oktober 2020 gepland. Daar komt nu een tweede datum bij: zaterdag 31 oktober 2020. De voorverkoop voor dit concert is inmiddels via de AB-website van start gegaan.

Na een split in 1997 stak het vijftal rond de ingeweken Brugse zanger Franky De Smet-Van Damme op vrijdag 22 januari 2010 de koppen opnieuw bij elkaar voor wat aanvankelijk een eenmalig reünieoptreden zou worden in… de Brusselse AB. Uiteindelijk verkochten ze liefst zes keer deze concerttempel uit, meteen het statschot voor hun tweede carrière.

Die leverde ondertussen drie studiocd’s, een live-album (opgenomen in – jawel – de AB) en een unplugged-langspeler op. En wie weet, wat de toekomst Channel Zero, waar ondertussen ook de Brugse gitarist Christophe Depree in meespeelt, nog brengt? Misschien zelfs een nieuws studioalbum?

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.