Celest Decaesstecker kan niet ten volle genieten van haar misstitels door de coronacrisis

Celest Decaesstecker heeft haar misslinten nog niet veel kunnen omhangen. (foto LC)
Redactie KW

Met haar bekroning tot Miss West-Vlaanderen 2020 en eerste eredame Miss België 2020 beloofde het een druk jaar te worden voor Celest Decaesstecker uit Leffinge. De coronacrisis gooide helaas roet in het eten waardoor ze haar behaalde titels tot nu toe amper kon verzilveren.

Celest Decaesstecker werd eind vorig jaar verkozen tot Miss West-Vlaanderen en begin dit jaar stond ze ook als eerste eredame op het podium tijdens de verkiezing van Miss België in het Plopsa Theater in De Panne. Een kinderdroom die uitkwam voor Celest. “Ik hoop dat ik deze titels kan gebruiken als springplank naar een mooie modellencarrière”, liet Celest zich toen ontvallen en inderdaad, alles zag er aanvankelijk veelbelovend uit voor de Leffingse miss. Dat was echter buiten covid-19 gerekend, die de mooie toekomstplannen van velen, waaronder ook die van Celest, dwarsboomde.

“Ik heb enkele kleine opdrachten kunnen doen, maar voor de rest ligt alles stil nu. Het is heel jammer maar er valt niets aan te veranderen. Normaal gezien was er een kans dat ik eind dit jaar zou kunnen deelnemen aan Miss Universe omdat Miss België dan deelneemt aan Miss World, maar ook dat staat nu op de helling. Ik heb wel enkele aanbiedingen gekregen van winkels om kledij van hen te showen voor flyers of affiches en reclame te maken. Verder heb ik ook enkele modeshows op mijn agenda staan, maar de vraag blijft natuurlijk wanneer dergelijke zaken weer zullen kunnen.”

Modellencarrière

De erelinten van Miss West-Vlaanderen en van eerste eredame van Miss België blijven nu binnenshuis. Celest heeft ze nog niet al te veel moeten omhangen om buiten te komen. “Ik ben heel blij met mijn resultaat in beide verkiezingen, want ondanks alles blijft je naam ermee verbonden, maar er echt van genieten zat er tot nu toe niet in”, geeft Celest Decaesstecker mee. Een mogelijkheid zou kunnen zijn om de missverkiezing een jaartje over te slaan zodat er toch nog wat inzit voor de huidige missen, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit niet gebeuren want de voorrondes zijn momenteel al aan de gang.

Ik heb enkele kleine opdrachten kunnen doen, maar voor de rest ligt alles stil nu

Niet enkel de opdrachten als miss staan on hold, ook de modellencarrière waar Celest al jaren van droomt, staat nu stil. “Er zijn geen modeshows en heel weinig fotoshoots. Ik hoop dat we vlug weer het normale leven kunnen instappen en alles weer zijn gangetje kan gaan, want ik blijf nog altijd even ambitieus hoor”, zegt Celest.

Intussen houdt Celest haar conditie op peil. Sporten staat nu nog meer dan vroeger hoog genoteerd in haar dagelijkse agenda. “Ik ga veel lopen en heb nu ook Vinted ontdekt, de site waar je kledij kunt verkopen en op die manier verdien je nog een kleinigheidje bij”, lacht Celest. “In normale omstandigheden help ik ook mee met mijn moeder in haar schoonheidssalon, maar ook dat bleef een hele periode dicht. Nu is daar gelukkig ook verandering in gekomen. Het is momenteel geen makkelijke periode voor veel mensen, ook niet voor mij, maar het allerbelangrijkste is nog altijd de gezondheid. Velen kampen met gezondheidsproblemen en ons probleem weegt niet op tegen wat zij meemaken”, besluit Celest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.