CC De Schakel verhoogt capaciteit van de schouwburg

De zitjes kunnen alle weer ingenomen worden. © LV
Redactie KW

Na een test tijdens een drukbezocht evenement in de schouwburg, deelt het Waregemse cultuurcentrum CC De Schakel met een gerust hart mee dat ze voldoet aan alle normen om opnieuw op volle capaciteit te openen.

Eind januari trad de lang beloofde en veelbesproken coronabarometer in werking. De maatregelen worden sindsdien gelinkt aan drie kleurcodes (rood, oranje en geel) op basis van het aantal ziekenhuisopnames en patiënten op intensieve zorgen.

Het nieuws zorgde voor een groot gevoel van opluchting bij de medewerkers van het cultuurcentrum. Naast een grotere voorspelbaarheid en vooruitzicht, is er nu ook de mogelijkheid om te anticiperen.

Testgebeuren

Tijdens de infoavond van de scholengroep Sint-Paulus werd de luchtkwaliteit (CO2) in de volledig volgelopen schouwburg goed in de gaten gehouden. “Wanneer de streefwaarde voor de binnenluchtkwaliteit steeg, dan ging de luchtzuivering gradueel mee naar omhoog. De CO2-concentratie ging op geen enkel moment boven de belangrijke norm van 900 ppm”, vertelt communicatieverantwoordelijke Jorge De Wintere.

Daardoor kan cultuurcentrum De Schakel vanaf heden zijn capaciteit in de schouwburg optrekken van 200 naar 488 zitjes. Mondmasker vanaf 6 jaar en Covid Safe Ticket blijven wel verplicht om voorstellingen bij te wonen.

Programma

Het goede nieuws zorgt ervoor dat er opnieuw tickets beschikbaar zijn voor de meeste voorstellingen. De komende weken staan onder meer Wim Opbrouck, Bob Savenberg, Steven Mahieu, Brihang en Absynthe Minded er op de Waregemse planken. (LV)

Meer info over de programmatie en de beschikbare tickets via www.ccdeschakel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier