Burgemeester onderneemt actie na veel te luide muziek in Alveringem

De Troelafuif van Moeder Pupegaele in de Oerenstraat is goed verlopen, op één punt na : de muziek weerklonk veel te luid. Om eventuele toekomstige klachten van omwonenden voor te zijn, heeft de burgemeester het initiatief genomen voor een regeling die decibels op fuiven in toom moet houden.

Burgemeester Liefooghe zal overleggen met de politie. © Foto AB

De grote fuif van studentenclub moeder Pupegaele van zaterdag 24 oktober naast het voetbalveld is goed verlopen, behalve dan dat de muziek veel te luid stond. Uit bezorgdheid voor de nachtrust van de burgers en ter preventie van gehoorschade bij de fuifgangers heeft burgemeester Gerard Liefooghe actie ondernomen zodat in de toekomst het geluid van fuiven op zijn grondgebied de maximale sterkte van 95 decibel niet meer overschrijdt.

Knelpunt

“Ik heb overleg gehad met de studentenclub over hun laatste fuif”, reageert burgemeester Liefooghe. “Alles is goed verlopen, maar de muziek was niet oké wegens veel te luid. De organisatoren krijgen een vergunning voor maximaal 95 decibel, met enkele randvoorwaarden weliswaar. Zo moet een decibelmeter ten aanzien van het publiek en de dj duidelijk het aantal decibels vermelden en dat op maximum acht meter van de boxen boven de dansvloer. De organisatie moet oordopjes aanbieden en cocktails mogen niet meer dan zes graden sterk zijn. De twee laatstgenoemde voorwaarden heeft de organisatie zelf in de hand en daar houdt men zich ook aan”, klinkt het.

“Het geluidsniveau is een knelpunt en daar liep het mis op 24 oktober. De muziek was te luid en ongezien hoorbaar in heel het dorp. Het probleem is dat we de vergunning met voorwaarden afgeven aan de organiserende aanvrager, maar dat de installateur van het muziekmateriaal, de dj en de bediener van het paneel zich daar blijkbaar niet aan gebonden voelen. Zij zien die vergunning ook niet. Maar het is ook zo dat tot op heden vrijwel niemand zich iets aantrekt van de decibels. Studentenclub Moeder Pupegaele heeft de boodschap goed begrepen en wil meewerken zodat dergelijke luide muziek zich niet meer voordoet. Naast de Troelafuif hebben we in Alveringem nog een drietal fuiven op een jaar”, stelt de burgemeester.

(AB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.