Burgemeester Dejaegher: “Subsidie vergemakkelijkt doorstart Kunstenfestival”

Redactie KW

Het Kunstenfestival Watou krijgt van de Vlaamse overheid 220.000 euro voor een transitietraject gericht op de creatie van een nieuwe, duurzame visie.

“Ik heb het nieuws via mail vernomen”, regeert Poperingse burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). “Officiële communicatie ontvingen wij nog niet. Het dossier is trouwens nog niet helemaal rond. Als ik het goed begrepen heb, moet de inspecteur van Financiën nog zijn goedkeuring geven. Maar het is uiteraard heel goed nieuws dat we deze steun krijgen. Dit vergemakkelijkt aanzienlijk de doorstart van het Kunstenfestival Watou richting toekomst. Hiermee zijn de edities 2020 en 2021 toch een aanzienlijke stap verder.”

“Ons Watou-team en eigenlijk de hele stedelijke sultuurdienst stopten hierin veel werk en tijd. Ze worden beloond voor hun inzet. En dat doet deugd, niet in het minst omdat we met ons bestuur toch de stap durfden te wagen om zo’n gerenommeerd festival zelf te gaan organiseren. Het valt nu wel nog even af te wachten wat de huidige coronacrisis nog zal brengen. Laat ons het beste hopen”, besluit de burgemeester. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.