Brugse stadsschouwburg viert 150-jarig bestaan met musical over de drie musketiers

Het Cultuurcentrum Brugge viert het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Stadsschouwburg. Dat gebeurt in samenwerking met 32 culturele partners. Het startschot van het feestjaar wordt eind september gegeven met de creatie van de musical ‘3 musketiers’, een dikke knipoog naar de eerste voorstelling in 1869.

© Davy Coghe

Op 30 september 1869 opende de Koninklijke Brugse stadsschouwburg haar deuren met de opera ‘Les mousquetaires de la reine’. 150 jaar later slaan twee Brugse musicalverenigingen, Kotékoer en TeamJacques, de handen in elkaar om de musical ‘3 Musketiers’ te realiseren. Daarbij zal het Cultuurcentrum Brugge op zaterdagavond 28 september zorgen voor een re-enactment, waarbij het publiek de sfeer, de kledij en de tijdsgeest van 1869 kan herbeleven. “We hopen dat de helft van de toeschouwers voor de gelegenheid in kledij van het midden van de 19de eeuw zal uitgedost zijn”, zeggen cultuurschepen Nico Blontrock en Peter Devisch, zakelijk directeur van het Cultuurcentrum.

Gevechtscoach

De regisseur van de musical is Stefan Van Guyse, die tevens de taak van gevechtscoach op zich neemt. Hij heeft zich gebaseerd op de populaire, gelijknamige roman uit 1844 (‘Les Trois Mousquetaires’) van de Franse schrijver Alexandre Dumas, over de lotgevallen van d’Artagnan, die het samen met de drie musketiers Athos, Portos en Aramis opneemt tegen de soldaten van de boosaardige kardinaal Richelieu. Daarnaast kan de regisseur aardig inspiratie opdoen uit de Nederlandstalige musical ‘3 Musketiers’ die Joop van den Ende Theaterproducties in 2003 realiseerde.

Tickets kunnen nu al gereserveerd worden. Info : www.ccbrugge.be of 050 44 30 60.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.