Brugse S-Wan gidsen gaan opnieuw van start

© Davy Coghe
Piet De Ville

De gidsen van de vzw S-Wan, die zich toeleggen op thematische wandelingen in Brugge, hebben maandagnamiddag hun werking terug opgestart. Mét mondkapjes en met kleinere groepen.

Na twaalf weken onderbreking zijn de gidsen van vzw S-Wan, de zogenaamde ‘Guides with a twist’, weer van start gegaan. S-Wan staat voor ‘Speciale Wandelingen’ en deze gidsen specialiseren zich dan ook op bijzondere themawandelingen. Onder meer over de rol en betekenis van chocolade in Brugge, over bier door de eeuwen heen of over de Bourgondiërs.

S-Wan werd 15 jaar geleden opgericht vanuit twee stadsgidsen die zich niet meer konden vinden in het ‘traditionele’ Brugse gidsgebeuren. Nu veel Belgen hun vakantie wellicht in eigen land zullen doorbrengen richt S-Wan zich deze zomer meer op een lokaal en binnenlands publiek. Speciaal voor dit publiek organiseert S-Wan enkele nieuwe themawandelingen.

Protocol volgen

Zo is er de familiewandeling ‘Waar is het Brugs beertje?’; zeker ook leuk voor de kinderen die weer uit hun kot kunnen en mogen komen. Daarnaast is er ook de wandeling ‘Eigentijds Brugge – architectuur van vandaag’ en ‘meer vrouw op straat’. De aftrap voor werd maandagnamiddag gegeven bij de Stadsschouwburg waar de S-wangidsen in beperkte groep samen kwamen opwarmen met een themawandeling rond ‘De Stadsrepubliek’.

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V), schepen van Toerisme Philip Pierins (SP.A) en Toerismemanager Dieter Dewulf kwamen hen veel geluk wensen bij het heropstarten. “De gidsbeurten kunnen enkel heropstarten onder strikte veiligheidsmaatregelen. We volgen daarvoor het protocol voor stadsgidsen van Toerisme Vlaanderen en Toerisme Brugge: de groepen mogen niet groter zijn dan 20 personen, de gids en de bezoekers moeten bij onvoldoende afstand een mondmasker dragen en de gidsen zullen een lijst bijhouden van alle deelnemers, in het geval de contact tracing die opvraagt”, zegt Jeroen Vantorre, voorzitter van S-Wan vzw.

Om onze collega’s hiervoor te stimuleren, en het nuttige aan het aangename te koppelen krijgen onze gidsen bij de opstartvergadering allemaal een speciaal ontworpen S-wan-mondkapje, die ze bij hun komende gidsbeurten kunnen dragen. Laat de Bruggebezoekers maar weer komen van ver en van dichtbij. Wij hebben hen echt gemist.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten