Brugse projectsubsidie voor afscheidnemende Free Thinkers Clan

© SVV
Redactie KW

In Snuffel Hostel (Ezelstraat 42) gaf het vijftal op vrijdag 22 november zijn laatste optreden. Opvallend: de Sociaal-Culturele Raad kende hen hiervoor een projectsubsidie toe.

De voorbije weken vloeide flink wat inkt over de knip in de projectsubsidies op het departement Cultuur van de Vlaamse regering. Hierdoor is er vanaf volgend jaar minder geld voor nieuwe projecten van jong en aanstormend artistiek geweld.

In Brugge vaart men tegen de stroom in, want na een aanvraag bij de Sociaal-Culturele Raad kende dit adviesorgaan een bedrag van 750 euro toe aan Free Thinkers Clan. Deze vijfkoppige band nam vrijdag afscheid van haar publiek in de concertzaal van Snuffel Hostel. “Het betreft een uniek, eenmalig gegeven”, motiveren de bureauleden van voornoemde Raad. “Door de gratis toegang is dit optreden laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Daarnaast is deze liveband zeker geen onbekende in het Brugse muziekgebeuren. Hun zelfgeschreven popmuziek is eveneens een pluspunt.”

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de Sociaal-Culturele Raad met een projectsubsidie voor een Brugse rockband over de brug komt. Eerder dit jaar kreeg ook VENTILATEUR, dat op zaterdag 7 december de finale speelt van de talentenjacht Sound Track in De Zwerver in Leffinge, een projectsubsidie voor de livevoorstelling van hun uitmuntende vinyl-ep. Ook dit drietal kon zich toen in Snuffel Hostel aan het publiek presenteren.

(SVV)