Brugse politica ijvert voor heropening belevingsmuseum Historium

Redactie KW

Vlaams volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht (SP.A) betreurt het dat het Historium op de Markt in Brugge niet open mag in deze coronacrisis, terwijl andere musea wel geopend zijn. Ze wil hierover Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) interpelleren.

Het Historium is een belevingsmuseum op de Markt van Brugge en ligt op de plek waar vroeger de Waterhalle stond. “Dit was de centrale opslagplaats voor de scheepvaart in de bloeiende handelsstad, die Brugge was”, vertelt Annick Lambrecht. “Voor velen is het Historium één van de vele Brugse musea, publiek of privaat, maar door het ontbreken van een collectie worden zij formeel gecategoriseerd onder de ‘pret- en themaparken’ met bijhorende Nacebel-code 93212.”

“Dit museum werkt aan de hand van een ‘walk-through’ ervaring waarbij groepjes waarvan zij de grootte bepalen iedere 5 minuten kunnen starten. In iedere kamer wordt een deel van het verhaal verteld en blijft iedereen ook strikt in diezelfde kamer. Eenmaal dat verhaal ten einde is, gaat de deur naar de volgende kamer automatisch open. Dit kan dus perfect veilig verlopen, volledig in lijn met de regels voor musea”, aldus Annick Lambrecht, die op dinsdag 9 februari een parlementaire vraag zal stellen aan Vlaams minister Zuhal Demir. De Brugse politica pleit voor een snelle heropening van het Historium.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.