Brugse gitarist in Engelse popgroep pakt uit met eerste single ‘Simple Life’

Artfair met Bruggeling Lucas Rigauts als tweede van rechts.
Artfair met Bruggeling Lucas Rigauts als tweede van rechts.
Stefan Vankerkhoven

De Brugse gitarist Lucas Rigauts (25), derdejaarsstudent aan The Institute of Contemporary Music Performance in Londen, heeft samen met vier Britse medestudenten de indiepopgroep Artfair opgericht en een eerste single ‘Simple Life’ uitgebracht. Lucas is de zoon van dr. Hans Rigauts, de directeur van het AZ Sint-Jan.

Lucas Rigauts volbracht zijn humaniora aan het Sint-Andreaslyceum en studeerde elektrische gitaar op de jazzafdeling van het Brugs muziekconservatorium. Nu zit hij in het derde jaar aan The Institute of Contemporary Music Performance in Londen. “Dat maakt deel uit van The University of East Londen, het is een muziekuniversiteit, met de nadruk op pop en rock. Ik zit nu in mijn laatste jaar”, vertelt Lucas Rigauts. Sinds de kerstvakantie volgt hij noodgedwongen van thuis uit in Brugge contactonderwijs, omdat het Verenigd Koninkrijk in lockdown ging en hij na een bezoek aan zijn familie in de eindejaarsperiode niet meer terug kon naar Londen.”

“Corona heeft er ook voor gezorgd dat ons groepje Artfair een jaar later dan voorzien de debuutsingle Simple Life uitbracht. Het liedje, waarvan de tekst geschreven werd door onze zanger Marland Barsby, gaat over het feit dat iedereen te veel op zijn smartphone tokkelt en niet meer kan genieten van de simpele dingen in het leven. Het was al geschreven voor de pandemie uitbrak, maar blijft actueel. Want meer dan ooit beseffen we wat we missen tijdens de lockdown.”

The Water Rats

“Voor corona uitbrak, waren we al drie jaar aan het repeteren. We zijn vooral een liveband, in de zomer van 2019 slaagden we erin om de bekende Londense club The Water Rats, waar artiesten als Bob Dylan, Katy Perry en The Pogues voor een Engels publiek debuteerden, uit te verkopen.”

“Op 27 maart 2020 moesten we ons gepland concert in Notting Hill wegens corona afzeggen. We staan te popelen om weer op te treden, eens de pandemie onder controle is. Onze sound? Alternatieve pop in de trend van The Kooks en The Libertines. We hebben nog twee andere liedjes opgenomen, die we ook als singles zullen uitbrengen”, aldus Lucas Rigauts, die een stapje dichter staat bij zijn droom om beroepsmuzikant te worden. (SVK)

Beluister het liedje via:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.