Brugs onderonsje in finale The Voice Kids

De voorbije negen afleveringen van ‘The Voice Kids’ waren slechts opwarming. Op vrijdag 23

november is het D-day voor de acht finalisten van deze VTM-talentenjacht die speurt naar jong zangtalent. Zowel Noa Claeys uit Assebroek als Elisabeth Vergauwe uit Sint-Michiels maken kans op de hoofdgaai.

Noa Claeys. © The Voice Kids

Vrijdagavond 23 november even over half elf ‘s avonds weet het brede publiek of één van deze Brugse meisjes een studiebeurs van 10.000 euro rijker is en de kans krijgt om een eigen single op te nemen. Die meisjes kennen het verdict al, want de finale van ‘The Voice Kids’ werd ondertussen opgenomen, maar vanzelfsprekend mogen ze nog niets kwijt over de einduitslag. Die dekselse spanning…

Pack up

Die was er ook bij Noa Claeys. Het 13-jarig meisje uit Assebroek verraste onder meer met ‘Dollhouse’, een nummer uit 2015 van Melanie Martinez. Tijdens de finale zal ze haar interpretatie van ‘Pack up’, een hit uit 2010 van Eliza Doolittle, ten gehore brengen. “Ik zat in het team van Gers Pardoel, met Remco Kühne als hulpcoach en hij stelde me een aantal uptempo-nummers voor”, vertelt Noa Claeys. “Nadat ik ze allemaal gehoord had, besloot ik om ‘Pack up’ naar mijn hand te zetten. Dit nummer spoort niet helemaal met het genre dat ik doorgaans breng, maar niettemin vind ik het een mooi liedje dat bij mijn stem past.”

Noa volgt les aan de Academie Kunsthumaniora Brugge en wil vanaf het derde jaar Woordkunst-Drama volgen. Ze blikt met grote tevredenheid terug op ‘The Voice Kids’. “Ik heb me wel zo’n 30 keer naar Vilvoorde moeten verplaatsen om te repeteren, maar dat was het zeker waard”, blikt Noa terug. “Ik heb heel wat tips van mijn zangcoach meegekregen en die zal ik nog goed kunnen gebruiken bij mijn verdere ontwikkeling. Zo zal ik in de toekomst mijn microfoon dichter bij mijn mond houden en niet meer naar de grond staren. (lacht) De leukste momenten? Het bezoek aan Disneyland met iedereen die aan ‘The Blind Auditions’ had meegedaan en de kletsmomenten tussen de vele repetities door. Daarom ook zijn we van plan om contact te blijven houden.”

Jazzversie

Elisabeth Vergauwe.
Elisabeth Vergauwe.© The Voice Kids

Ook Elisabeth Vergauwe (14) uit Sint-Michiels blijft in de running om deze talentenjacht te winnen. In aanloop naar de finale verraste ze met ‘Never tear us apart’ van Bisshop Briggs, een nummer dat je ook terugvindt op de eerder dit jaar verschenen soundtrack van ‘Fifty Shades Freed’. Tijdens de eindstrijd zal ze ‘Black Hole Sun’, een nummer uit 1994 gezongen door wijlen Chris Cornell, boegbeeld van de grungeband Soundgarden. “Ik zing deze song op aanbeveling van Sean Dhondt en hulpcoach Jeroen Swinnen”, zegt Elisabeth, die Woordkunst-Drama volgt aan de Academie Kunsthumaniora Brugge. “Ik kende ‘Black Hole Sun’ zelf niet, maar dit lied sprak mij meteen aan. Vooral dan in de jazzversie die ik tijdens de finale vertolk. Ik luister immers niet alleen heel graag naar jazz, ik zing dit genre ook graag.”

Elisabeth heeft er lang voor moeten oefenen. “Vooral de uithalen in deze song heb ik me eigen moeten maken. Ik ben niet alleen bijzonder benieuwd naar de reacties van het publiek, maar ook om mezelf op tv dit nummer te zien vertolken. Alles bij elkaar vond ik mijn deelname bijzonder leerrijk. Ik weet niet of ik in de toekomst nog aan zangwedstrijden zal deelnemen, maar ik ga in elk geval mijn stinkende best blijven doen om nog beter te worden.” (SVV)

De finale van ‘The Voice Kids’ op vrijdag 23 november vanaf 20.40 uur op VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.