Brugs jongerenkunstenfestival strijkt neer in voormalig kasteel

Redactie KW

Donderdagavond 14 april gaat in het leegstaande Kasteel Les Fayards in Brugge het driedaagse festival ‘Kunst En Al’ van start.

KunstEnAl is aan zijn derde editie toe. De eerste uitgave vond plaats in een vervallen huurhuis in de Gistelse Steenweg, de tweede in het voormalig politiekantoor in de Brugse binnenstad en vanaf donderdagavond is het drie dagen lang in het leegstaande Kasteel Les Fayards, voorbij het kasteel van Male, te doen. Er staan tal van rockbands geprogrammeerd, maar ook een twintigtal jonge kunstenaars, voornamelijk uit Brugge, presenteren er hun werk: (natuur)fotografie, beelden kunst, shirts, een boek en een film.

“We werken zo veel mogelijk volgens het bottom-up systeem”, zegt gangmaker Lander Hoornaert. “Hierbij vragen we de kunstenaars om ook zelf volk te ronselen. Daarom is KunstEnAl een laagdrempelig evenement. Iedereen kan er gratis bij zijn.”

Omdat KunstEnAl drie dagen duurt, kende de Brugse jeugdschepen Franky Demon (CD&V) via de Jong Ding-pot van de stad Brugge de initiatiefnemers een subsidie van 4.000 euro toe. “Iedereen werkt kosteloos mee aan ons evenement”, zegt Margot Herremans. ?Met die subsidie kunnen we de kosten voor onder meer verzekeringen, logistiek en P.A. dekken.”

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.