‘Brugs is oltied schoane’ nu ook op cd

Van links naar rechts zanger Benny Scott, schepen Pablo Annys, de Mugge van Brugge, Koen De Brabander en Wendy De Jaegher. © BP
Redactie KW

In Brouwerij De Halve Maan in Brugge werd vrijdagavond de cd ‘Brugs is oltied schoane’ voorgesteld.

Het schijfje biedt het beste van de liveopname van de gelijknamige revueshow die vorig jaar op 9 oktober Theater De Biekorf twee keer liet vollopen.

De cd is een uitgave van vzw Amicom, waarvan Koen De Brabander de bezielende kracht is. “De bedoeling van deze release is het gevoel van de onemanshows van Willy Lustenhouwer terug te brengen in de huiskamer”, motiveert De Brabander. “We willen dat mensen opnieuw kunnen genieten van een comedyshow in het Brugs dialect.”

Nieuwe show

De cd ‘Brugs is oltied schoane’ duurt een uur en bevat vijftien nummers. Daartussen zitten vijf liedjes van Benny Scott. Ook De Mugge van Brugge, Wendy De Jaegher, Sebastien Gydé en de presentatoren Nico Blontrock en Koen De Brabander verleenden hun medewerking. Rik Van Mullem tekende voor de muziek.

In het voorjaar van volgend jaar komt een nieuwe show van ‘Brugs is oltied schoane’ in De Dijk. De cd ‘Brugs is oltied schoane’ kost 10 euro. Een exemplaar is te vinden in de VBRO Shop in Brugge en krantenwinkels van Die Scone.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.