Brugs filmkoppel stelt eigen film voor in Cinema Lumière

De Brugse cineasten Stephanie Delbecque en Jelle Stroo stellen straks hun nieuwe film La Deuxième voor in Cinema Lumière. Opmerkelijk is dat Stephanie en Jelle een echtpaar zijn. “We wonen in Brussel, maar hebben hier onze roots én grote achterban. Daarom staan we erop dat onze tweede langspeelfilm in de Lumière zou vertoond worden.”

Stephanie Delbecque en Jelle Stroo in Cinema Lumière. © Davy Coghe

Een koppel dat samen films maakt, je hoort het niet elke dag. Dat is nu net wat Stephanie Delbecque, dochter van de zaakvoerders van Optiek Delbecque, en Jelle Stroo doen. Jelle Stroo is de regisseur en scenarist van de nieuwe prent La Deuxième en zijn vrouw Stephanie is coproducente en artdirector.

“Wij werken al jaren samen en dat gaat echt goed, getuige onze vorige langspeelfilm Egoïste en enkele kortfilms. Filmen is een heel intens proces en het is een voordeel als je dit als koppel kunt doen. Je toetst elkaars ideeën af en steunt elkaar als het eens wat moeilijker gaat”, vertelt Jelle. “We kunnen ook wel kritisch zijn maar het komt eigenlijk nooit tot ruzie.”

Tweede leven

Behalve het maken van langspeelfilms en kortfilms legt Jelle zich met zijn eigen bedrijfje ook toe op het realiseren van muziekvideo’s en reclamefilmpjes. “La Deuxième vertelt het verhaal van Jean Barreau, die teruggetrokken op het platteland woont. Daar leidt hij een spirituele commune voor getormenteerde zielen en belooft hij hen de kans op een tweede leven.”

“Een van Jeans eerste volgelingen is Camille Griffon, een jonge 30’er op zoek naar een manier om haar leven op een betekenisvolle wijze in te vullen. Wanneer een tijdje later haar dubbelganger aan het huis verschijnt, leert Camille dat Jean zijn belofte van een tweede leven ook letterlijk waar kan maken.” De film speelt zich af in een huis op het Franse platteland, tevens de verblijfplaats voor cast en crew gedurende een kleine drie weken. “De grens tussen werk en ontspanning werd soms vaag, wat een unieke dynamiek opleverde. Ons samenwonen intensifieerde de algemene beleving”, legt Jelle Stroo uit.

“Ook de Brugse acteur Gert De la Marche speelt een rol in de film. Zijn vriendin Julie werkte mee achter de schermen. Het was hard werken, we sliepen niet veel maar het is was zeker een boeiende ervaring.” De hoofdrollen in ‘La Deuxième’ zijn voor Julien Vieuloup, Alix Vega, Anne-Sophie Delhomme en Vlaams theater-acteur Gert De la Marche. De soundtrack voor ‘La Deuxième’ werd gemaakt door de Amerikaanse componist Joe Formanek, met bijdragen van hoofdacteur Julien Vieuloup, en is vanaf 23 november te beluisteren op Spotify.

“Wij wonen nu wel in Brussel maar zijn opgegroeid in Brugge, we hebben hier onze roots en ook wel een ruime achterban. Daar komt bij dat er Bruggelingen meewerken aan de film. We stonden er dan ook op dat onze tweede langspeelfilm eerst in de Brugse cinema Lumière zou vertoond worden”, besluit Jelle Stroo.

Beide vertoningen worden bijgewoond door de cast en crew van de film en krijgen een introductie van de regisseur. Op vrijdag 30 november draait de film om 20 uur en op zondag 2 december om 11 uur. Tickets zijn te koop op de website van Cinéma Lumière.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.