Bruggeling Robin Verrecas is content creator voor onze Rode Duivels: “Hopelijk duurt deze droom tot aan de finale”

Robin Verrecas: “Ergens is het gek dat ik, als simpele jongen uit Zwankendamme, in het zog van de beste voetbalploeg ter wereld zit. Ik geniet van elk moment.”© GF
Robin Verrecas: “Ergens is het gek dat ik, als simpele jongen uit Zwankendamme, in het zog van de beste voetbalploeg ter wereld zit. Ik geniet van elk moment.”© GF
Philippe Verhaest

Leander Dendoncker is dan misschien wel de enige West-Vlaming op het wedstrijdblad van Roberto Martinez, naast het heilige gras dragen we eveneens ons steentje meer dan bij. Robin Verrecas werkt momenteel vanuit het ‘basecamp’ als content creator en levert met de regelmaat van de klok grafische pareltjes af. “Als voetbalfan is dit een droom”, zegt hij. “En hopelijk duurt die tot aan de finale.”

Robin Verrecas (27) is afkomstig van Oostkamp, maar woont nu met zijn vriendin Debby Nijs (24) in Zwankendamme. De kerel staat wijd en zijd bekend als een van de grootste FC De Kampioenen -fans van Vlaanderen en herbergt bij hem thuis een half museum tjokvol memorabilia van het iconische televisieprogramma, maar Robin is ook verzot op voetbal zelf. In die mate zelfs dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken.

Nieuwsuitzendingen

“Sinds anderhalf jaar werk ik bij The Sporthouse Group”, legt hij uit. “Daar ben ik content creator en doorheen het jaar verzorg ik de visuals, zoals affiches om wedstrijden in onze Jupiler Pro League en de internationale topcompetities aan te kondigen. En wanneer bijvoorbeeld Club Brugge Anderlecht verslaat, zorg ik meteen na de wedstrijd dat er een grafisch werk op sociale media verschijnt om die gebeurtenis extra in de verf te zetten. Photoshop is de laatste jaren uitgegroeid tot mijn rechterhand. En ook in mijn vrije tijd krijg ik mijn grafische honger niet gestild. Dan maak ik vooral eigen werk dat rond FC De Kampioenen draait. Ik kan er mijn creativiteit volledig in kwijt.”

Ook voor de achtste finale tegen Portugal kroop Robin al in zijn digitale tekenpen.© GF
Ook voor de achtste finale tegen Portugal kroop Robin al in zijn digitale tekenpen.© GF

Met een zestal collega’s is Robin nu gedetacheerd naar het basecamp van de Rode Duivels in Tubeke, waar ze instaan voor de inhoud van de RBFA-app, de officiële app van de Belgische voetbalbond. “Daar zijn we dagelijks keihard voor aan het werk, vaak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Met ons team maken we eigen korte nieuwsuitzendingen, we verzorgen interviewtjes met de Duivels en ik zorg opnieuw voor de nodige visuals en artwork. Zo ben ik verantwoordelijk voor de affiches die telkens op een wedstrijddag online worden geplaatst, maar ik maakte ook iets om de honderdste cap van Dries Mertens te vieren.”

Niet in bubbel

Robin prijst zich gelukkig dat hij het EK van zo dichtbij mag meemaken. “Al is een ontmoeting van onze Rode Duivels niet aan de orde”, glimlacht hij. “Drie van mijn collega’s behoren tot die bubbel, ik helaas niet. Maar ik zie Witsel, Lukaku en co af en toe wel vanop een afstand voorbij komen. Als voetbalfreak is dat al een geschenk op zich. Ergens is het gek dat ik, als simpele jongen uit Zwankendamme, in het zog van de beste voetbalploeg ter wereld zit. Ik geniet van elk moment.”

Ik hoop om op 11 juli mijn belangrijkste visual ooit de wereld in te sturen

Voor Robin is het duidelijk: deze opdracht mag nog tot en met zondag 11 juli de dag van de finale op Wembley duren. “En dan hoop ik om na het laatste fluitsignaal misschien wel mijn belangrijkste visual ooit de wereld in te mogen sturen: die waarop onze Duivels de Europese beker in de lucht mogen steken.”

Robin bracht ook de landstitel van Club Brugge op een prachtige manier in beeld.© GF
Robin bracht ook de landstitel van Club Brugge op een prachtige manier in beeld.© GF
 © GF
© GF
 © GF
© GF
 © GF
© GF

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.