Bruggeling Peter Slabbynck debuteert met kindertheater

Op 1 juni sluit de ex-frontman van Red Zebra Airbag af met De Windhond. Of waarom honden aan elkaars gat ruiken. Een beetje provocerend, maar zo kennen we hem….

(Foto a-BP) © Benny Proot

Peter Slabbynck is intussen 52 en woont al een tijdje in Gent. Af en toe breekt hij zijn huiskamer uit met nieuwe projecten. “Ik heb drie kinderboeken geschreven, samen met illustrator Klaas Verplancke. En zo is het idee ontstaan om iets met kindertheater te doen”, legt hij uit.

De vraag waarom honden aan elkaars gat ruiken werd eigenlijk door acteur Philippe Noiret hardop gesteld in de Franse psychologische thriller Coup de torchon (1981). “En die vraag is me steeds bijgebleven. Een paar jaar geleden ontmoette ik in Gent een vriend wiens vrouw accordeonist is. Hij stelde voor om eens iets samen te doen. En ik dacht spontaan terug aan die windhond.”

Her resultaat kun je op zondagnamiddag 1 juni in de Biekorfzaal bekijken en beluisteren, als afsluiter van de zesde editie van het internationale accordeonfestival Airbag. “We hebben De Windhond al eens opgevoerd op een wijkfeest in Sint-Pieters. De helft van het publiek bestond toen uit bejaarden, maar de voorstelling bleef overeind”, lacht Peter.

‘De Windhond. Of waarom honden aan elkaars gat ruiken’ is op zondag 1 juni om 15 uur te zien in De Biekorf. Kaarten via Cultuurcentrum Brugge.

(DDR-foto a-BP)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 30 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.