Bronzen beeldengroep ‘Gasten’ siert Dorpsplaats in Wulpen

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Maandag kreeg het charmante dorpje Wulpen er een bijzonder kunstwerk bij. Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche en schepen van Cultuur Stéphanie Anseeuw zorgden voor een plechtig moment met de officiële inhuldiging van de drie bronzen beelden ‘Gasten’, een creatie van kunstenares Jenny Reynaert.

De beeldengroep kreeg een centrale plek op de Dorpsplaats aan de fontein voor d’Oede Pastorie in Wulpen. Het weidse polderlandschap als achtergronddecor zorgt voor een mooie meerwaarde. Jenny Reynaert heeft sinds 2002 haar atelier in Wulpen. Dat er in de loop der jaren een band ontstond tussen de artieste en het pittoreske Wulpen, vertaalt zich in haar werk. Zo maakte ze ook een beeldengroep ‘Blij weerzien’, die een plaats kreeg aan de Florizoonebrug.

“Wulpen is aan het groeien. Ik denk onder meer aan de nieuwe woningen achter de kerk”, vertelt Jenny. “Het leek me een goed idee om daarom een gepast kunstwerk te creëren. Het is ‘Gasten’ geworden. Die naam verwijst naar de nieuwe inwoners maar ook naar hoeve Het Gasthof. Het bestaat uit drie slanke bronzen figuren tussen 1,8 en 2 meter hoog, die samen 175 kilo wegen.”

Lokaal Bestuur Koksijde investeert ruim 27.000 euro in het kunstwerk ‘Gasten’. “Het is een mooie creatie met een passende symboliek”, vindt schepen van Cultuur Stéphanie Anseeuw. “Het was Jenny zelf die met het idee op de proppen kwam en wij steunen dat graag.”

(MVQ)

Beelden ‘De gasten’ van kunstenares Jenny Reynaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier