Boer zoekt én vindt vrouw, maar blijft ze ook?

Dries vond het niet eenvoudig om zijn hart bloot te leggen. © VTM
Bert Vanden Berghe

Het recentste seizoen van ‘Boer zkt. vrouw’ was een succes: bijna alle boeren kusten hun favoriet. Kandidaat Dries Claeys (32) uit Zuienkerke deed dat niet, toch was het ook voor hem een heuse rollercoaster. Ook voor Céline Dewitte (28) uit Otegem werd het een onvergetelijke ervaring.

Boer zkt. Vrouw zocht het dit jaar dicht bij huis en ging op zoek naar een lief voor Veerle, Tristan, David, Frits, Bart en Dries. Het werd een succesvolle zoektocht, want bij vijf van de zes kandidaten viel een intieme kus tijdens een romantische trip.

Bij Dries was dat niet zo, maar het was ook al snel duidelijk dat de erg sympathieke paardenpensionhouder uit Zuienkerke niets wilde forceren. Al van bij het begin deed hij erg zijn best om iedereen een goed gevoel te bezorgen, waardoor hij al eens vergat om zichzelf wat meer bloot te geven. “Ik stel niet graag mensen teleur, nee”, bekent Dries. “Bovendien kwamen de beslissingsmomenten kort na elkaar. Na de speeddates moest ik van tien naar vijf vrouwen en voor ik het goed en wel besefte, moest ik weer naar drie. Dat was niet te onderschatten.”

Daar slaagde Dries niet in en dus bleef hij met vier vrouwen op het erf. Zij confronteerden hem op een bepaald moment dat hij wat meer zijn emoties moest laten zien.

Geen uitgesproken favoriet

“Dat was geen makkelijk moment om zo onder mijn voeten te krijgen”, lacht hij. “Het is niet simpel om zomaar je emoties te tonen, zeker als er een camera op staat. Ik kreeg vaak de reactie van vrienden dat ik soms erg serieus over kwam, maar ik wilde niemand voor de borst stoten. Pas op, voor de meisjes moet het ook niet gemakkelijk geweest zijn. Het hielp ook niet dat ik niet meteen een uitgesproken favoriet had, zoals andere boeren. Ik heb tot het laatste moment getwijfeld, maar ik heb zeker geen spijt dat ik voor Melissa heb gekozen, laat staan van mijn deelname. Integendeel zelfs. Er viel geen kus tijdens die reis, nee. Maar ik wilde ook niks forceren. Ik wilde dan ook zeker niet de gast zijn die te hard van stapel liep en dan na een paar weken er een punt achter zette, met teleurstelling en verdriet als gevolg. Ik gaf het liever wat tijd. Ik ben ook op een leeftijd gekomen dat ik niet onnozel wil doen daarmee.”

Duidelijke klik

Bij zijn collega-boer Bart was er van bij de start wél een uitgesproken favoriete: Céline Dewitte uit Otegem. Meer nog: het klikte zo goed dat de twee andere overgebleven dames uit eigen beweging hun koffers pakten. En dat terwijl Céline eigenlijk zichzelf niet had ingeschreven. “Dat deden twee vriendinnen”, aldus Céline. “Ik denk niet dat ik zelf de stap zou gezet hebben. Die controle loslaten voelde angstaanjagend, maar achteraf was ik wel blij dat zij het deden. Wat ze schreven in de brief was ook heel eerlijk.”

Bij Céline en Bart leek alles vanzelf te gaan vanaf het begin.
Bij Céline en Bart leek alles vanzelf te gaan vanaf het begin.© VTM

Al bij de speeddate klikte het duidelijk met Bart. “Het was fijn om te zien dat hij ook in het echt zo sympathiek was. Al kwam de echte klik er toen we samen in de tractor zaten en we uitgebreid konden babbelen. We bleken op veel vlakken op dezelfde golflengte te zitten. Ik kom zelf uit een landbouwersfamilie, dus ik ken wel de stiel”, weet Céline, die werkt als kwaliteitsverantwoordelijke bij Vandenbogaerde Food Group in Menen, waar ze ook een deel van de verkoop voor haar rekening neemt. Haar ouders runnen in Otegem een tuincentrum. Ook zij heeft allerminst spijt van haar deelname. “Al was het wel wennen. Er wordt de hele tijd gefilmd, dus je bent daar wat mee bezig. Meer nog, na de opnames dacht ik nog altijd dat ik een microfoontje op had. (lacht) Ik ben op amoureus vlak ook niet zozeer haantje de voorste, dus was het wel spannend. Je weet immers niet altijd wat Bart denkt. Maar ik moet toegeven dat ik na het vertrek van de andere meisjes wel wat meer op mijn gemak was. Je kon dat ook zien. Bart en ik hadden niet veel woorden nodig, alles wat we deden ging haast vanzelf.”

Of Dries toch een koppel vormt met Melissa en als Céline nog steeds bij Bart is, zien we maandag, maar het wordt wél verrassend.

Boer zkt. Vrouw, de reünie, op maandag 16 november om 21.55 uur op VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten