Boer zkt. Vrouw bleek (vooral) succes voor West-Vlamingen

Bij Bart en Céline, van Otegem afkomstig, was al vrij snel duidelijk dat het goed zat. (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

In de laatste aflevering van Boer zkt. Vrouw werd duidelijk dat Cupido raak heeft geschoten, maar vooral bij de West-Vlamingen. Voor kandidaat Dries Claeys (32) uit Zuienkerke was het een heuse rollercoaster met een vreemde maar goeie afloop. Ook voor Céline Dewitte (28) uit Otegem, die het hart van boer Bart wist te veroveren, werd het een onvergetelijke ervaring. Die twee wonen intussen al samen.

Boer zkt. Vrouw zocht het dit jaar dicht bij huis en ging op zoek naar een lief voor Veerle, Tristan, Frits, Bart en Dries. Het werd een succesvolle zoektocht, want bij vijf van de zes kandidaten viel een intieme kus tijdens een romantische trip. Het werd geen goeie voorbode, want slechts twee koppels haalden effectief de eindmeet.

Bij Dries viel er geen kus op de romantische trip, maar het was ook al snel duidelijk dat de erg sympathieke paardenboer uit Zuienkerke niets wilde forceren. Al van bij het begin deed hij erg zijn best om iedereen een goed gevoel te bezorgen. “Ik stel niet graag mensen teleur, nee”, bekent Dries. “Bovendien kwamen de beslissingsmomenten kort na elkaar. Na de speeddates moest ik van tien naar vijf vrouwen en voor ik het goed en wel besefte, moest ik weer naar drie. Dat was niet te onderschatten.”

An Lemmens bracht nog een laatste bezoekje aan Dries in Zuienkerke. (Foto VTM)
An Lemmens bracht nog een laatste bezoekje aan Dries in Zuienkerke. (Foto VTM)

Daar slaagde Dries niet in en bleef hij met vier vrouwen op het erf. Zij confronteerden hem op een bepaald moment dat hij wat meer zijn emoties moest laten zien. “Dat was geen makkelijk moment om zo tegen mijn voeten te krijgen”, lacht hij. “Het is niet simpel om zomaar je emoties te tonen, zeker als er een camera op staat. Ik kreeg vaak de reactie van vrienden dat ik soms erg serieus over kwam, maar ik wilde niemand voor de borst stoten. Pas op, voor de meisjes moet het ook niet gemakkelijk geweest zijn. Het hielp ook niet dat ik niet meteen een uitgesproken favoriet had, zoals andere boeren. Ik heb tot het laatste moment getwijfeld, maar ik heb zeker geen spijt dat ik voor Melissa heb gekozen, laat staan van mijn deelname. Integendeel zelfs. Er viel geen kus tijdens die reis, nee. Maar ik wilde ook niks forceren. Ik wil dan ook zeker niet de gast zijn die te hard van stapel loopt en dan na een paar weken er een punt achter zet, met teleurstelling en verdriet als gevolg. Ik gaf het liever wat tijd. Ik ben ook op een leeftijd gekomen dat ik niet onnozel wil doen daarmee.”

Op de romantische trip bleek dat er eerder vriendschap dan romantiek in de lucht hing. (Foto VTM)
Op de romantische trip bleek dat er eerder vriendschap dan romantiek in de lucht hing. (Foto VTM)

Het was dan ook geen verrassing voor kijkend Vlaanderen toen bleek dat Dries en Melissa niet eindigden als koppel en het vriendschappelijk bleef. Maar toch sloeg Cupido wél toe. “Op een avond kreeg ik een berichtje van een meisje die ik ooit nog had gezien, maar uit het oog was verloren. We bleven babbelen en het klikte. Het is nog pril, maar ik ben heel blij met mijn nieuwe vriendin, ja”, glundert Dries.

Bij zijn collega-boer Bart was er van bij de start wél een uitgesproken favoriete: Céline Dewitte uit Otegem. Meer nog: het klikte zo goed dat de twee andere overgebleven dames uit eigen beweging hun koffers pakten. En dat terwijl Céline eigenlijk zichzelf niet had ingeschreven. “Dat deden twee vriendinnen”, aldus Céline. “Ik denk niet dat ik zelf de stap zou gezet hebben. Die controle loslaten voelde angstaanjagend, maar achteraf was ik wel blij dat zij het deden. Wat ze schreven in de brief was ook heel eerlijk.”

Tussen Bart en Céline klikte het zo goed dat de andere kandidates zélf hun koffers pakten. (Foto VTM)
Tussen Bart en Céline klikte het zo goed dat de andere kandidates zélf hun koffers pakten. (Foto VTM)

Al bij de speeddate klikte het duidelijk. “Het was fijn om te zien dat hij ook ‘in het echt’ zo sympathiek was. Al kwam de echte klik er toen we samen in de tractor zaten en we uitgebreid konden babbelen. We bleken op veel vlakken op dezelfde golflengte te zitten. Ik kom zelf uit een landbouwersfamilie, dus ik ken wel de stiel”, weet Céline, die werkt als kwaliteitsverantwoordelijke bij Vandenbogaerde Food Group in Menen, waar ze ook een deel van de verkoop voor haar rekening neemt. Haar ouders runnen in Otegem een tuincentrum. Ook zij heeft allerminst van haar deelname. “Al was het wel wennen. Er wordt de hele tijd gefilmd, dus je bent daar wat mee bezig. Meer nog, na de opnames dacht ik nog altijd dat ik een microfoontje op had. (lacht) Ik ben op amoureus vlak ook niet zozeer haantje de voorste, dus was het wel spannend. Je weet immers niet altijd wat Bart denkt. Het klikte ook met de andere meisjes en hun vertrek kwam als een verrassing. Maar ik moet toegeven dat ik nadien wat meer op mijn gemak was. Je kon dat ook zien. Bart en ik hadden ook niet veel woorden nodig, alles wat we deden ging haast vanzelf.”

Céline en Bart wonen intussen al samen:
Céline en Bart wonen intussen al samen: “Waarom wachten als het goed zit?” (Foto VTM)

Ook hier geen verrassing dat de twee eindigden als koppel. Meer nog: ze wonen intussen al samen. “Na de reis ben ik efkes thuis geweest, maar niet veel later ben ik naar daar verhuisd. Het zat en zit goed, dus waarom wachten? Ik ben ook geen 16 jaar meer. Eigenlijk is dat niet allemaal gepland of zo. Net als alles tussen ons is het vrij vlot gegaan. We wonen nu intussen al drie maand samen en dat gaat eigenlijk heel vlot. Meer nog, we zijn eigenlijk echt op elkaar afgestemd, zowel qua huishouden als werk. Ja, we zijn heel gelukkig.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten