Wevelgems auteur Koen D’haene stelt laatste boek van trilogie voor

De eerste exemplaren van Rots gingen na afloop van de voorstelling naar familie en collega-auteurs, zoals Eveline Vanhaverbeke. © SL
Redactie KW

Onder ruime belangstelling stelde auteur Koen D’haene zijn recentste boek voor, het kreeg de titel ‘Rots’ mee. Het is meteen het laatste boek van zijn trilogie.

In de eerdere werken IJs (2016) en Zand (2020) maakte de lezer al kennis met hoofdfiguren Mats en Sarah. Hun verhaal krijgt een ontknoping in de Ardennen, in de buurt van het dorpje Remouchamps.

Die plek is niet toevallig gekozen, daar bracht de schrijver heel wat vakanties door. Zo krijgen plaatsen die hij koestert een prominente plaats in zijn boeken. IJs speelt zich af in de Alpen, in de buurt van de berg Dent Blanche. Zand op het Friese Waddeneiland Schiermonnikoog.

Hoewel het misdaadromans zijn, is de hoofdfiguur geen inspecteur die gaandeweg de moord oplost. “Mijn boeken eindigen waar de politie opdaagt”, vertelt Koen D’Haene. “In Rots zijn Sarah en Mats op de vlucht voor de leugens en misdaden uit het verleden. Het is inderdaad het sluitstuk van de trilogie, maar het verhaal dat zich deze keer in de Ardennen afspeelt kan ook zonder dat je de vorige twee hebt gelezen. Ik ben er in ieder geval heel blij mee.”

De eerste exemplaren van Rots gingen na afloop van de voorstelling naar familie en collega-auteurs. Op zaterdag 20 november signeert Koen D’haene in de Standaard Boekhandel in Wevelgem vanaf 13u30.

(SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.