Wegens succes tweede druk van boek Wederopbouw Diksmuide

Na de lancering in december van het boek over de wederopbouw van Diksmuide na de eerste wereldoorlog liep de verkoop als een trein. Na een maand zijn de eerste duizend boeken de deur uit en is het boek in tweede druk. Vanaf midden februari is het boek opnieuw beschikbaar in het stadhuis en in de Standaard Boekhandel.

© (Foto GF)
© (Foto GF)

De interesse in dit onderwerp is bijzonder groot. De oorlog wordt in vele boeken en documentaires verteld en voorgesteld. Maar de wederopbouw van Diksmuide en de IJzerstreek bleef een onbeschreven onderwerp. In ‘Diksmuide en de gemeenten van de IJzer – Wederopbouw 1919-1929’ staan het herstel van de stad, de omliggende dorpen en de landbouw centraal, maar er is ook heel wat aandacht voor de inwoners van de streek. De mensen die de regio uit het niets weer opbouwden.

Wat honderd jaar geleden gebeurde valt niet te vergelijken met de coronacrisis die vandaag woedt. Toch geeft dit onderwerp hoop in barre tijden. De wederopbouw toont hoe veerkrachtig mensen waren en dat er altijd redenen zijn om vol te houden. Misschien is dat een bijkomende reden voor de populariteit van het boek.

Het stadsbestuur laat weten dat de reacties op het onderzoek en het boek de afgelopen weken bijzonder positief waren: “We krijgen reacties uit alle hoeken van het land en zelfs uit het buitenland is er een bijzondere interesse. De lezers zijn enorm lovend over de inhoud en het unieke fotomateriaal spreekt aan. Ook de lay-out en de druk komt steeds ter sprake. Alles samen maakt dit werk tot een uniek tijdsdocument.”

Het boek is momenteel in tweede druk, opnieuw in een oplage van 1.000 exemplaren. In de Standaard Boekhandel liggen de laatste exemplaren van de eerste druk. Je kunt alvast digitaal een exemplaar reserveren via de volgende link: https://tinyurl.com/yxdl23qn of bel 051 79 30 00. Het boek kost 20 euro en is te koop in het stadhuis en in de Standaard Boekhandel.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.