Wakkense bibliotheek krijgt stevige update

(foto Nele)
(foto Nele)
Redactie KW

De bibliotheek langs de Oostdreef is momenteel gesloten en dit naar aanleiding van opfrissingswerken. Enkele verbeteringswerken worden uitgevoerd. Op maandag 1 maart kan iedere nieuwsgierige een kijkje gaan nemen naar het eindresultaat.

“De deuren van de bibliotheek gingen voor twee weken dicht op dinsdagmiddag 16 februari”, vertelt bibliothecaris Steven Vanbelle. “Tijdens die periode willen we de hoofdbibliotheek opfrissen en enkele noodzakelijke verbeteringen uitvoeren. We barsten nu al uit onze voegen, terwijl de verhuis naar onze gloednieuwe locatie pas in 2023 gepland is.”

“Men had eerst plannen om de huidige bibliotheek te renoveren, totdat de plannen op tafel kwamen van de bouw rond een nieuw woon-zorgcentrum hier dichtbij de bibliotheek. De woon-zorggroep GVO uit Kortrijk begint dit jaar nog met de bouw van het nieuw woon-zorgcentrum Samen in Wakken. De gemeente maakte van de gelegenheid gebruik om de A-vleugel van het gebouw aan de Markegemstraat aan te kopen. Wij zijn natuurlijk super tevreden met deze beslissing.”

“Op de planning staan nu enkele ingrepen om het comfort voor de bezoekers te verhogen. Er komt een inleverbus aan de voordeur. Dit is heel handig wanneer lezers hun boek willen indienen, ook al is de bibliotheek gesloten. De inkom wordt voorzien van schuifdeuren en er komt een handige kleine balie.”

“De prentenboekenhoek wordt vernieuwd en er komt een nieuwe jeugdhoek. De capaciteit van onze rekken wordt verhoogd en ergonomischer gemaakt zodat de boeken niet meer zo hoog geplaatst worden. De nieuwe aanwinsten worden mooi tentoongesteld in grotere displays, zodat men een duidelijk overzicht heeft. Alle boeken krijgen tenslotte een nieuw plekje.”

“Al deze werken moeten ervoor zorgen dat we een ruimer en luchtiger gevoel krijgen in de bibliotheek waar alles eenvoudig terug te vinden is.”

Uitleenpost gesloten

“Tijdens de periode van de werken is ook de uitleenpost gesloten. Op die manier kunnen wij ons volledig focussen op de herinrichting en bovendien kunnen we achteraf zorgen voor een vlottere service. De vernieuwde bibliotheek is opnieuw open op maandag 1 maart.”

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier