Vriendinnen Hanne en Katrijn uit Roeselarebrengen nieuw boekje uit

Katrijn Maes (rechts) en Hanne Degryse met hun boekje.© Stefaan Beel
Katrijn Maes (rechts) en Hanne Degryse met hun boekje.© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Hanne Degryse (27) en Katrijn Maes (31) brengen met Saar doet raar een tweede boekje voor startende lezertjes op de markt. “Na ons eerste boekje was de vraag van scholen en ouders groot om een vervolg te realiseren.”

Met De Letterburcht richtten Hanne Degryse en Katrijn Maes in 2019 een eigen uitgeverij op. Hun samenwerking resulteerde toen in een eerste boekje: Het boek van de nar. “Ik werk in het buitengewoon onderwijs. De kinderen die leren lezen, blijven heel lang steken op het laagste leesniveau. Het is moeilijk om op startniveau veel uitdagende verhalen te vinden om hun motivatie hoog te houden. Met verhalen die aanspreken willen we de kinderen aan het lezen brengen. Ik wist dat Hanne heel erg goed kan tekenen. Het begin van een mooie samenwerking”, vertelt Katrijn. De Roeselaarse vriendinnen lanceerden ook al een doe- en prentenboek.

Illustraties

Met ‘Saar doet raar’ wordt opnieuw gekozen voor een leesboek met tal van illustraties. “De vraag van ouders en scholen naar een vervolg van ons eerste boekje was groot.”

De nieuwe publicatie van de vriendinnen is verkrijgbaar in onder andere de Standaard Boekhandel of kan worden besteld via www.letterburcht.be De kostprijs bedraagt 15 euro. “We weten nog niet wat ons volgende project wordt, maar deze samenwerking voelt heel erg goed aan. We luisteren naar elkaars ideeën en we hebben allebei een inbreng in het uiteindelijke resultaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier