Veurnse bib pakt uit met ‘Bibsterspel’ en facebookwedstrijd

De bib pakt deze maand uit met diverse acties.© MVO
De bib pakt deze maand uit met diverse acties.© MVO
Myriam Van den Putte

Het thema van de 50ste editie van de Jeugdboekenmaand is ‘Lezen is een feest’. Grote feestelijkheden zijn nu niet aan de orde, maar de Veurnse bib pakt wel uit met een klein maar fijn én coronaveilig programma voor alle kinderen en jongeren tot 15 jaar.

Nieuw dit jaar is een winactie via Facebook. Alle kinderen tot 15 jaar kunnen, naar analogie met de berenzoektocht, tijdens de maand maart hun favoriete jeugdboek uitstallen voor het raam. Meer nog: wanneer ze hiervan een foto nemen en uploaden in de reacties onder de post op de facebookpagina van Bibliotheek Veurne, kunnen ze naast feestbeest ook prijsbeest worden!

Op 2 april trekt een onschuldige hand uit alle inzendingen 10 winnaars. Zij krijgen allemaal een boekenbon van 20 euro die ze kunnen spenderen bij Standaard Boekhandel.

Bibsterspel

Voor kinderen van het derde tot zesde leerjaar is er het Bibsterspel. Dat kan zowel in klasverband als individueel. Klassen schrijven vooraf in voor de onlineversie of voor een echt fysiek bezoek aan de bib. Er zijn iPads beschikbaar waarmee de kinderen een aantal vragen oplossen en zo vertrouwd geraken met het aanbod van de bib.

Alle deelnemers krijgen een leuk gadget. Individuele spelers kunnen tijdens de openingsuren deelnemen, inschrijven is niet nodig. Deelname is volledig gratis. Let wel: maximum 1 ouder mag een kind vergezellen in de bib.

Boekensurprise-pakket

En dat is lang nog niet alles! Kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar kunnen in klasverband een Boekensurprise-pakket aanvragen. Jeugdauteurs Moniek Vermeulen en Frank Pollet staan te popelen om kinderen van het tweede en vijfde leerjaar te vertellen over het schrijversvak en hun boeken. Deze lezingen verlopen online.

De bibliotheek is trouwens de hele maand extra feestelijk gedecoreerd. En uiteraard kan een feest niet zonder cadeautjes. Elk kind tussen 0 en 12 jaar dat gedurende de hele maand maart een boek, dvd, cd, … ontleent in de bibliotheek van Veurne, krijgt er een hippe Viertorentas bovenop!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.