https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

SamenLezen straks op ‘geheime locatie’ in Meulebeke

De 'voorlezers' van dienst met v.l.n.r.: Luc Bouckhuyt, Geert Tallieu en Linda Denys. Rita Latrez was afwezig. (foto Luc)
Redactie KW

Tijdens het voorjaar was het onmogelijk om fysiek samen te komen voor de sessies SamenLezen. Om die reden ging de bib van Meulebeke van start met een online luisteruur op zondagmorgen. Dit najaar mag er weer rond de tafel samengekomen worden om naar mooie verhalen te luisteren. De Vondelbib zette een uniek programma op poten.

Bibliothecaris Rita Latrez: “SamenLezen is samen genieten van verhalen, fragmenten en gedichten. De begeleider kiest een kwaliteitsvol kortverhaal, dat luidop voorgelezen wordt; hij of zij stopt regelmatig, zodat er kan ingepikt worden op de inhoud van het verhaal. SamenLezen houdt ook ‘verbondenheid ‘ in. In deze drukke, moeilijke tijden zet de bib in op de kracht van boeken, verhalen en het lezen.”

“Maandelijks komt er dus een boeiend verhaal aan bod. Er wordt gewerkt rond een thema dat op een ‘geheime locatie’ in Meulebeke zal gebracht worden. Een bib-vrijwilliger leest dan fragmenten voor, geeft een toelichting over de auteur en zal ook enkele bijzondere weetjes meedelen. Om helemaal in de sfeer te komen, nemen we jullie mee naar de geheime locatie.”

“Er wordt steeds aan de bib verzameld, om 14.10 uur. Er wordt voorgelezen van 14.30 tot 16 uur. De deelname is gratis. Inschrijven is noodzakelijk; dat kan in de bib, of via 051 54 13 80, of bibliotheek@vondel.meulebeke.be, of https://meulebeke.bibliotheek.be.”

Molens en beren

“We starten de sessie SamenLezen op maandag 13 september 2021, met als leesthema ‘Beeldende verhalen’. Op maandag 11 oktober komen ‘Molens’ aan bod. Maandag 8 november staat in het teken van ‘De vier elementen: aarde, water, lucht en vuur’ en op maandag 13 december verneemt u heel wat ‘Over beren’.”

Voor de uitwerking van de thema’s zorgen Linda Denys, Geert Tallieu, Luc Bouckhuyt en Rita Latrez.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.