Saar valt dankzij haar vlotte pen in de prijzen

Alle deelnemers kregen een balpen met lichtgevende stuiterbal.© (Foto JS)
Alle deelnemers kregen een balpen met lichtgevende stuiterbal.© (Foto JS)
Redactie KW

De Winkelse vereniging Davidsfonds-Cultuurwinkel organiseerde naar jaarlijkse gewoonte haar Junior Journalistwedstrijd. Vrijdag werden in de vrije basisschool De Groeitoren de prijzen uitgedeeld.

De leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van de vrije basisschool De Groeitoren namen ook dit jaar deel aan de Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds. “Het thema dit jaar was ‘Schatten’. Een objectieve jury verwonderde er zich over hoe creatief de jongeren met dit thema zijn omgesprongen”, aldus Griet Debode, bestuurslid van de vereniging.

Afgelopen vrijdag werden de prijzen uitgedeeld. Dat gebeurde in de nieuwbouw van de school. Iedere deelnemer aan de wedstrijd kreeg een balpen met lichtgevende stuiterbal.

Acht van de ingestuurde verhalen werden extra beloond met één of enkele jeugdboeken.

Winnaars

Saar Defever, uit klas 6A, kaapte met haar ‘Dagboek vol schatten’ de hoofdprijs weg. Saar schrijft voortaan met een leuke, mooie pen. Plaatsen twee en drie waren respectievelijk voor haar klasgenootje Marlies Vynckier en Saar Lapeire uit 5B.

De overige ereplaatsen werden ingenomen door Maure Deleye (5A), Zoë Vanluchene (6B), Renée Dessein (5B), Kobe Vandewiele (5A) en Louis Maes (6B). (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.