Pieter Aspe lanceert Van In Episode 4

Ondanks een moeilijk jaar slaagde Pieter Aspe erin om het vierde deel van de ‘Van In’-reeks te schrijven.©Pieter Clicteur
Ondanks een moeilijk jaar slaagde Pieter Aspe erin om het vierde deel van de ‘Van In’-reeks te schrijven.©Pieter Clicteur
Redactie KW

25 april 2020 zou het startschot worden van een jaar vol feestelijkheden rond Pieter Aspe, naar aanleiding van zijn 25-jarig schrijverschap. Corona en gezondheidsproblemen beslisten daar anders over.

Het geplande feest ‘Aspe trakteert’ in Antwerpen kon niet doorgaan. Met de verschijningsdatum van Van In Episode 3 werd geschoven. En begin mei leek het even alsof de aarde stilstond voor Pieter Aspe. Geen covid-19, maar een onbekende bacterie op de longen, kluisterde hem drie weken lang aan een ziekenhuisbed. Hij vreesde het ergste maar hij kwam er toch weer bovenop.

Aanvankelijk ging alles goed. Maar eens de zomer volop aan de gang was, begon Pieter Aspe opnieuw achteruit te gaan. In augustus werd hij opnieuw enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen. En opnieuw stonden de artsen voor een raadsel.

Van In Episode 4

Sinds september krabbelt Vlaanderens thrillerkoning weer recht. Stap voor stap. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Van In Episode 4 is een feit. En volgens de eerste lezers, is het de beste uit de reeks tot nog toe. 2020 mag dan wel niet een jaar geworden zijn zoals gepland, Van In is onverwoestbaar. Misschien heeft hij dat wel van zijn geestelijke vader. (red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier