https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Piet Baete stelt met achtste thriller begin nieuwe reeks voor: “Voelde me ongemakkelijk bij scenes met rauwe seks”

Een zeer tevreden Daan Van der Sluys van Standaard Boekhandel met auteur Piet Baete en diens nieuwe boek. (foto DM)
Redactie KW

‘De dood van Anke Hoffman’ is de titel van de nieuwe thriller van Knokke-Heistenaar Piet Baete. Hij stelde zijn boek voor in Standaard Boekhandel Knokke-Heist. “Als schrijver voel ik me bevrijd.”

“’De dood van Anke Hoffman’ is het eerste boek in een nieuwe reeks, ‘Noodlot’. Centraal staat telkens de basis van alle onheil: een noodlottige gebeurtenis waar mijn personages geen vat op hebben en die hun leven totaal overhoop gooit”, aldus Piet Baete (43), die zich in een unieke mix van spanning en drama een uitstekend observator van menselijke intriges toont, waarbij hij de lezer voortdurend weet te misleiden.

Rauwe seks

“Met deze nieuwe reeks voel ik mij als schrijver veel bevrijder. Ik schrijf nu het verhaal zoals ik het wil vertellen. Soms houdt dat verrassende keuzes in. Zo heb ik in mijn eerste zeven boeken weinig erotiek geschreven. In dit boek zitten een aantal scenes met echt rauwe seks. In zekere zin was het voor mij ongemakkelijk om te schrijven. Maar het dient het verhaal, omdat het strookt met wie de personages zijn”, stelt Piet Baete, die aan de KULeuven Germaanse talen studeerde en daarna aan de UCLA in Los Angeles een cursus scenarioschrijven volgde. Als scenarist schreef hij mee aan series als Team Spirit, Aspe, Professor T. en Galaxy Park.

Als auteur debuteerde Baete in 2007, met het boek ‘Dromen van de dood’. De Knokke-Heistenaar, wiens ouders nog altijd aan onze kust wonen, werd in 2016 weggeplukt door uitgeverij Lannoo, waar hij de roman ‘Wie niet weg is’ publiceerde en in oktober 2017 ook zijn zevende thriller ‘Het Laatste Woord’. In 2020 keerde hij terug naar zijn oude stal Manteau, waar nu zijn achtste thriller verschijnt.

Verrassende cover

“De uitgeverij belde me vorig jaar: ze wou mij terug. Ik voelde vertrouwen en heb geen moment getwijfeld. Bij Manteau kan ik bovendien doen wat ik in mijn hoofd heb. Zo kon ik beginnen met een nieuw concept en een nieuwe reeks. En kwam er ook een verrassende cover: de meeste thrillers hebben donkere schaduwen, maar deze is heel licht. Met het icoon van een vrouw die Anke Hoffman symboliseert, die de lezer op een brutale wijze aankijkt.”

‘De dood van Anke Hoffman, uitgeverij Manteau, 280 blz., 22,50 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.