Nieuwe residenten voor Huis van de Dichter

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

‘Huis van de Dichter’ in Watou is een residentie voor auteurs die in Vlaanderen en Nederland wonen en werken. Dit najaar zakken opnieuw 8 residenten af naar Watou om er te schrijven.

Het Huis van de Dichter in Watou wordt al sinds februari 2018 opengesteld als residentie voor auteurs. Tot begin 2009 was het de woning van Gwij Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de Poëziezomers van Watou. “Auteurs uit alle genres zijn welkom, van alle leeftijden, diverse achtergrond, komaf en cultuur. De schrijfresidentie biedt bovendien ook bewust kansen aan auteurs met andere roots, auteurs die in cocreatie willen samenwerken met kunstenaars uit andere disciplines, en auteurs van kinder- en jeugdliteratuur”, zegt Peter De Roo van het Huis van de Dichter.

“De teller aan dichters en auteurs die de voorbije jaren in het Huis van de Dichter hebben geresideerd, heeft ondertussen ruimschoots de 50 overschreden. Dit voorjaar konden Sholeh Rezazadeh (NL), Wim Wauman, Femke Vindevogel, Jonas Bruyneel, Lieve Desmet, Astrid Haerens, Carl Norac, Jean d’Amérique en Amina Belôrf er aan de slag. De selectiecommissie heeft na rijp beraad uit de paar tientallen inzendingen de volgende namen weerhouden, die in het najaar van 2021 aan de slag kunnen in het Huis: Lies Gallez, Babeth Fonchie Fotchind, Hans Depelchin, Dirk Elst, Anne Broeksma en Alexis de Roode, Ann Lootens, Geert Viaene en Peter Holvoet-Hanssen.”

Het ‘Huis van de Dichter’ wordt financieel ondersteund door Marnixring vzw, Literatuur Vlaanderen en de Vlaamse Gemeenschap. Sinds de zomer van 2020 is Astrid Haerens huidig ambassadeur van het Huis van de Dichter. Ze nam de fakkel over van Michaël Vandebril.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.