Nieuw boekenevenement Boektopia vanaf dit najaar in Kortrijk Xpo

Boektopia moet de Antwerpse Boekenbeurs doen vergeten. © BELGA/JASPER JACOBS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Boektopia, dat is de definitieve naam van het nieuwe boekenevenement dat in het najaar in Kortrijk Xpo wordt georganiseerd. Dat maakten de uitgeverijen achter het initiatief bekend.

Op 31 maart dit jaar raakte bekend dat een aantal uitgevers, met name Clavis, Daphne, Lannoo, Pelckmans Uitgevers, Standaard Uitgeverij, VBK Uitgeversgroep, Uitgeverij Snoeck en Yoyo Books, het heft in eigen hand had genomen om een opvolger van de Boekenbeurs in Antwerpen op poten te zetten.

30 oktober

Om ervoor te zorgen dat kleine uitgeverijen ook vertegenwoordigd worden, sluit GAU, Groep Algemene Uitgevers, mee aan. De organisatoren hebben intussen de definitieve naam gekozen: Boektopia, Lezen doet (be)leven.

Het evenement heeft plaats op 30 oktober. Boektopia wordt dit jaar een evenement waar auteurs en hun verhalen centraal staan. Vanaf 2022 zal er een volwaardig najaarsevenement georganiseerd worden.

Blik verruimen

“De naam omvat alles waar we voor staan”, klinkt het bij Jo Dupré van Boektopia. “Het boek als venster op de wereld zodat mensen hun blik kunnen verruimen. We willen een wereld scheppen waar de boekenliefhebber in kan wegdromen en zich kan laten inspireren”.

Op termijn wil Boektopia uitgroeien tot dé centrale hub in Vlaanderen als het gaat over boeken en literatuur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.