Lichtwandeling in Wervik viert Carll Cneut

Donderdag 4 november stelt Carll Cneut zijn boek voor en is er een signeersessie. (Foto LVW)
Redactie KW

Tijdens de herfstvakantie paktstad Wervik uit met één van zijn ereburgers, internationaal gevierd illustrator Carll Cneut. Hij groeide op een boerderij op de Panemolen in Geluwe en woont al jarenlang in Gent. Als illustrator van vooral kinderboeken is hij 25 jaar aan de slag.

“Een jubileum dat we niet zomaar aan ons willen laten voorbij gaan”, aldus Kris Deronne, deskundige toerisme. “Met een lichtwandeling ‘Altijd wat te vieren’ brengen we samen een wondere wereld tot leven.”

De lichtwandeling zal tijdens de volledige herfstvakantie tot zondag 7 november telkens van 18 tot 22 uur kunnen afgestapt worden in het stadscentrum. De lichtanimaties zullen op vier locaties door de firma Urban Mapping uit Kortrijk geprojecteerd worden: op de achtergevel van het Nationaal Tabaksmuseum, langs de Leieboorden nabij de grensbrug, op de voorgevel van het stadhuis en op de monumentale Sint-Medarduskerk. De afstand is ongeveer twee kilometer.

Ereburger

Illustrator Carll Cneut werd in april 2019 aangesteld tot ereburger van de stad Wervik. Zijn prentenboeken zijn in meer dan veertig talen vertaald. Uitgeverij Querido werkte met Carll Cneut aan een nieuw boek met de toepasselijke naam ‘Altijd wat te vieren’ dat begin oktober werd voorgesteld. Het is een combinatie van illustraties van Carll met gedichten van verschillende auteurs.

De lichtwandeling start aan het Nationaal Tabaksmuseum en brengt je door het centrum van de stad. Je kan kiezen voor een gratis wandeling of de tocht ook combineren met een bezoek aan het Nationaal Tabaksmuseum waar je tijdelijk de nieuwe schilderijen van Carll voor het boek ‘Altijd wat te vieren’ kan ontdekken. De toegangsprijs bedraagt 4,50 euro.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier