Leuke boekenboom onthuld in de bib van Lendelede

© Frank Meurisse
Redactie KW

Wat ooit een ‘lelijke’ paal was in de jeugdafdeling van de bib, is nu omgetoverd tot een gezellige ‘plek’ waar kinderen rustig een boek kunnen kiezen en lezen. “Een plaats die ongetwijfeld nog meer kinderen zal uitnodigen om naar de bib te komen”, zegt bibliothecaris Ellen Allegaert.

De jeugdafdeling van de bib werd onlangs onder handen genomen door het personeel. “Oudere boeken worden weggehaald, nieuwe boeken kregen een plaatsje, overvolle kasten werden opgekuist…”, zegt Ellen.

“En toen ik tijdens onze opkuis een lege ruimte zag met middenin een ‘lelijke’ steunpilaar, vond ik dat daar iets moest aan gedaan worden. Mijn idee was om op een of andere manier die steunbalk decoratief te bekleden. En Christ Buyze van de technische dienst van de gemeente werkte mijn idee heel mooi uit.”

Decoratieve boom

De steunpilaar werd omgetoverd tot een decoratieve boom, een Boekenboom. “Met rekjes om boeken op te leggen en met onderaan zitbankjes waar de kinderen gezellig hun uitgekozen boekje kunnen lezen. In de Boekenboom hangen vlaggetjes en slingers. En kindjes die hun fopspeen niet meer nodig hebben, kunnen die in de boom hangen.”

Vorige week mochten de kinderen de ‘Boekenboom’ onthullen in aanwezigheid van het gemeentebestuur.

“Het voorbije weekend zaten daar al kinderen een boekje te lezen. En dit initiatief zal ongetwijfeld in de toekomst nog meer kinderen naar de bib doen komen”, besluit Ellen Allegaert. (IB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.