Leuk kleuterboekje voor in coronatijden

Nathalie Depoorter en haar dochtertje Charlotte bij de presentatie van haar nieuw prentenboekje 'Met een hondje aan mijn bandje'.© (Foto PM)
Nathalie Depoorter en haar dochtertje Charlotte bij de presentatie van haar nieuw prentenboekje 'Met een hondje aan mijn bandje'.© (Foto PM)
Redactie KW

Oostends auteur Nathalie Depoorter heeft een nieuw boekje klaar: ‘Met een hondje aan mijn handje’, een prentenboek op rijm. Het gaat over hoe kleuters corona beleven: als alles on hold staat, bouwen zij een feestje in hun hoofd.

Met een hondje aan mijn handje is het vierde boekje van Nathalie Depoorter (46). De illustraties zijn van Barbara van Rheenen.

“Ook kleuters mogen een heleboel dingen niet meer doen in tijden van corona: spelen in het zwembad, naar een pretpark gaan of zelfs bij oma op schoot zitten”, vertelt Nathalie. “En ook kleuters kunnen het gevoel krijgen dat ze de grip op hun eigen leven kwijt geraken. Het is dus heel belangrijk dat ze ondervinden wat ze allemaal wél nog mogen. En hoe leuk en avontuurlijk zelfs een simpele wandeling kan zijn, als je je fantasie maar gebruikt.”

“Het idee voor dit boekje komt uit het leven van alledag: hoe kleuters gefascineerd zijn door alles wat ze rondom zich zien en hoe hun fantasie hen laat reizen naar andere werelden. Iets waar volwassenen nog van kunnen leren in tijden zonder échte reizen! Dit boekje gaat over een kleutertje op weg naar school, dat van de ene droomwereld in de andere valt. Ze maakt allerlei kleine avonturen mee. Het zijn vooral de illustraties die het verhaal tot leven wekken. De tekst is beknopt en volledig op rijm, waardoor kleuters die na enkele keren voorlezen mee kunnen opzeggen.”

“In de illustraties zit ook een tweede verhaallijn over een vriendschap tussen een vogeltje en een poes. Dat zorgt ervoor dat het boekje meerdere lagen heeft en telkens opnieuw spannend blijft. Nadat de kleuters het boekje uit hebben, kunnen ze met wat hulp van papa of mama hun eigen hondje knutselen.”

Met een hondje aan mijn handje kost 15,95 euro, is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en is uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.