Jilly uit Rumbeke dingt met tweede boek naar publieksprijs BoekGoud

Jilly Olivier met haar tweede thriller ‘Als sneeuw voor de dood’.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Jilly Olivier met haar tweede thriller ‘Als sneeuw voor de dood’.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Dat Jilly Olivier (30), de zilveren Krak van Roeselare, een literair talent is, wisten we al. In Vlaanderen en Nederland maakt ze nu kans om de overall BoekGoud-publieksprijs te krijgen voor haar tweede thriller ‘Als sneeuw voor de dood’.

Haar debuut ‘Onvoltooid Verleden Tijd’ won in 2019 de publieksprijs in het genre thrillers en dit jaar is haar tweede boek de laureaat in hetzelfde genre geworden. “Als gevolg van dat eerbewijs wordt mijn boek te koop aangeboden in hardcover en krijg ik een certificaat. Een geldprijs is daar niet aan verbonden”, vertelt Jilly, die als calculator bij Roularta werkt.

Erkenning motiveert

“Die erkenning motiveert mij wel om verder te werken op hetzelfde elan. Na mijn eerste boek twijfelde ik om eventueel aan een kinderboek te beginnen. Blijkbaar zit het thrillergenre wel in mijn vingers. Van beide boeken zijn er momenteel ongeveer evenveel verkocht. Ik hoor ook dat het boek van hand tot hand gaat en dat het vaak gelezen wordt dat vind ik misschien nog het belangrijkste. Het is nu de bedoeling om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen en hopelijk de overall publieksprijs te winnen.”

Uitgeverij Boekscout reikt jaarlijks het felbegeerde ‘BoekGoud’ uit aan de auteurs van boeken die worden gelezen, geprezen en uiteindelijk gekozen tot ultieme favoriet door de publieks- en vakjury. Hiermee wil de uitgeverij schrijvers stimuleren om hun creativiteit ten volle te ontwikkelen en daarbij het plezier ervaren dat daarmee samengaat. De tweede stemronde loopt tot maandag 15 maart.

Stemmen voor Jilly kan via: https://www.boekgoud.nl/stemmen/11076.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.