Herman Leenders krijgt VWS-prijs

Auteur-dichter Herman Leenders is heel blij met zijn onderscheiding. (foto
Redactie KW

De Raad van Bestuur van de Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers kende haar jaarlijkse prijs, nu voor 2021, toe aan Ruiseleedse auteur-dichter Herman Leenders. De Kruiskerkenaar zegt zeer verheugd en vereerd te zijn met deze onderscheiding.

“Ik treed heel graag in de voetsporen van onder andere Luuk Gruwez, Willy Spillebeen, Patrick Lateur en Kristien Dieltiens, toch namen met een stevige reputatie en palmares”, aldus Herman. “De prijs is een werk van Renaat Ramon, een kunstenaar die ik erg waardeer. De bloemlezing die dit jaar verscheen, met de bundel Het Huis van de Dichter en Overstekend Wild van vorig jaar, hebben de jury blijkbaar overtuigd. Door corona konden deze boeken niet worden gepresenteerd, maar nu hoop ik dat het wel kan doorgaan, een waardige prijsuitreiking.”

“Dat gebeurt traditiegetrouw in de plaats waar de auteur woonachtig is en ter gelegenheid van de publicatie van het VWS-jaarboek. De uitreiking staat gepland voor zondagmorgen 28 november in de concertzaal van Piano’s Maene. Ondertussen werk ik verder aan een nieuw bundel, waarvan enkele gedichten nog dit najaar verschijnen in Het Liegend Konijn en volgend jaar in de Poëziekrant. De afgelopen tijd heb ik samengewerkt met beeldend kunstenaar Jef Snauwaert, wat resulteerde in een twintigtal gedichten en minstens evenveel beelden. We zoeken nog uit op welke manier we deze samenwerking kunnen exposeren en publiceren.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier