Griet Gaeremyn aan het hoofd van Gezinsbond Tielt: “Nieuw leven inblazen”

We zien de nieuwe voorzitster Griet Gaeremyn (met mondmasker) samen met de bestuursleden van de Tieltse afdeling van de Gezinsbond. (foto WME) © Wouter Meeus
Redactie KW

De Gezinsbond Tielt heeft een nieuwe voorzitter. Griet Gaeremyn (32) neemt de fakkel over van Katelijne Meulebrouck (59), die met spijt in het hart haar actieve rol binnen de Gezinsbond neerlegt.

“Ik ben niet zo lang voorzitter geweest, maar toch ben ik 25 jaar actief geweest binnen de Gezinsbond”, opent Katelijne Meulebrouck. “Net als ik was ook mijn echtgenoot actief binnen de vereniging, onder meer met de opzet van de tweedehandsbeurzen.” Een actieve betrekking viel niet meer te combineren met de zorg voor haar man. “Mijn echtgenoot lijdt aan ALS, waardoor de zorg voor hem steeds groter wordt. Daarom kan ik de Gezinsbond er niet meer bijnemen. Ik heb aan Griet wel beloofd om haar achter de schermen te steunen. Ik neem heel tevreden afscheid, want ik geloof dat Griet voor nieuwe impulsen zal zorgen en jonge gezinnen zal aantrekken.”

De nieuwe voorzitter luistert dus naar de naam Griet Gaeremyn: “Ikzelf ben afkomstig uit Hooglede en woonde enkele jaren in het Gentse, maar kwam in 2019 in Tielt wonen om dichter bij mijn familie te zijn. In 2019 namen wij deel aan het geboortebos voor onze jongste telg. Daar maakte ik kennis met de Gezinsbond en is de bal aan het rollen gegaan. Ik ben er gestart als verantwoordelijke voor de kinderoppasdienst, wat ik nu nog combineer met het voorzitterschap. Toen de vraag werd gesteld om voorzitter te worden, was het voor mij allemaal een groot vraagteken. Pas na tal van gesprekken heb ik de beslissing genomen om het te doen.”

Bestuursleden gezocht

Ze heeft als voorzitter een duidelijke visie. “Ik omschrijf me het best als ondernemend. Binnen onze ploeg wordt er met respect geluisterd naar elkaar, maar als er een beslissing moet genomen worden, ben ik wel rechttoe rechtaan. Wij willen de Gezinsbond nieuw leven inblazen.” Als voorzitter wil ze dan ook graag een oproep lanceren naar nieuwe bestuursleden. “Als nieuw bestuurslid ben je geïnteresseerd in de activiteiten waarbij je openstaat om iedereen welkom te doen voelen. We willen met onze bestuursploeg ons publiek ruimer opentrekken.”

Griet zal voor nieuwe impulsen zorgen en jonge gezinnen aantrekken

De Gezinsbond heeft zijn leden heel wat te bieden en daar is de kinderoppasdienst één van. “Deze wordt vaak in één adem genoemd met de Gezinsbond. De oppassers zijn jonge vrijwilligers met een groot hart voor kinderen. Dus wil je als ouder graag een avondje voor jezelf, dan is de kinderoppasdienst de oplossing. De oppassers worden begeleid door een plaatselijke coördinator en alle partijen in het oppasverhaal zijn verzekerd. Deze dienst is exclusief voor leden van de Gezinsbond. Als de nood er is, doet men een aanvraag via www.kinderoppasdienst.be, waarna onze actieve oppassers invullen wat ze voor hun rekening nemen”, legt Griet uit.

Nog een pijler waarmee de Gezinsbond graag mee uitpakt, is de spaarkaart. “Als lid krijg je een lidkaart waarmee je kan sparen. Wanneer je een aankoop doet bij één van onze partners betaal je het volledige bedrag en wordt de korting op jouw lidkaart geplaatst. Hoe meer je de kaart gebruikt, hoe meer korting je spaart. Per schijf van 5 euro kan je de gespaarde korting gebruiken om je volgende aankoop bij één van onze partners te betalen”, vertelt Karlien Linclau, die spaarkaartverantwoordelijke is.

Naast diensten biedt de Gezinsbond ook heel wat activiteiten aan. “Zo organiseren we het geboortebos, een tweedehandsbeurs en is er op dit moment een fotozoektocht die nog tot en met november loopt. De bedoeling van onze activiteiten is gezinnen samenbrengen. We doen ons best om een leuk gevarieerd aanbod te hebben die iedereen aanspreekt”, vertelt voorzitter Griet Gaeremyn.

Tot slot richt het bestuur het woord tot de oud-voorzitter. “We willen Katelijne bedanken voor haar jarenlange inzet als actief lid binnen de Gezinsbond. Ze droeg nauwkeurigheid hoog in het vaandel.” (KM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.