Gemeentelijke bibliotheken van Wingene verhuizen binnenkort naar de kerk op de Hille

© NS
© NS
Redactie KW

Door de plannen van de renovatie van het gemeentehuis en de nieuwbouw van de bibliotheek en theaterzaal krijgt de bibliotheek van Wingene en Zwevezele een voorlopig nieuw onderkomen in de kerk op de Hille. Door de verhuis sluiten de bibliotheken van maandag 5 tot en met zaterdag 31 juli.

De gemeente is volop bezig met de voorbereiding omtrent de toekomstplannen van het nieuw Keizerspark. Op de plaats van de huidige bibliotheek in Wingene komt een vrijetijdscentrum met bibliotheek, theaterzaal en cultuurplein.

Vandaar dat het huidige bibliotheekgebouw plaats moet maken voor dit nieuwe vrijetijdscentrum en dit betekent een verhuis van de bibliotheek. De boeken worden tijdelijk ondergebracht in de kerk op de Hille. Hetzelfde gebeurt met de collectie van de bibliotheek van Zwevezele.

Het gemeentehuis in Wingene zal gerenoveerd worden en het gemeentelijk archief krijgt een nieuw onderkomen in de bibliotheekruimte in Zwevezele. “Het gaat om een tijdelijke ingreep. Voor de duur van de werken komen beide collecties samen op een centraal en via het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken punt in onze gemeente”, weet bibliothecaris Christine Fransoo.

“De dienstverlening blijft idem. Alle boeken voor jong en oud blijven uitleenbaar, studenten zijn welkom voor hun opzoekings- en studiewerk, de leeszaal blijft open, publieke computers zijn toegankelijk, internetgebruik en toegang tot Open Office blijft mogelijk. De gekende E-diensten blijven ook beschikbaar.”

Oefenplaats

Schepen van Bibliotheek Brecht Warnez vult aan: “De tijdelijke bibliotheek wordt ook meteen een oefenplaats voor de nieuwe bibliotheek. Het doel is een stimulerende, aangename ontmoetingsplaats te ontwerpen en de sfeer van het toekomstige Keizerspark zal een beetje voelbaar zijn op onze tijdelijke locatie. De leeszaal wordt gezellig ingericht met veel groen aanwezig. De leeszaal zal gebruikt worden voor kleinschalige optredens en workshops. Verspreid in de bibliotheek komen er enkele studieplaatsen.”

Verhuis met sluiting

Beide bibliotheken zijn samen goed voor 40.000 boeken en zo zal de verhuizing de nodige tijd vragen. De bibliotheken sluiten vanaf maandag 5 juli tot en met zaterdag 31 juli de deuren. Ook de huidige inleverboxen zijn tijdens die periode niet beschikbaar.

Als tegemoetkoming wordt de uitleentermijn verdubbeld van vier naar acht weken in de periode van 15 juni tot en 15 september. Op zondag 1 augustus opent de bibliotheek in de kerk op de Hille met nieuwe inleverbox. Er zal er een tijdelijke bibpunt met inleverbox aanwezig zijn in het recreatiebad De Alk in Wingene. Daar kunnen boeken ingeleverd of opgehaald worden.

De boekendienst aan huis voor minder mobiele lezers blijft bestaan.

Meer info: www.wingene.be/bibpunt .

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.