GBS De Regenboog in Geluveld start met boekenuitleenkast

Aan de voorgevel van GBS De Regenboog in Geluveld werd een boekenruilkast gehangen.© ZB
Aan de voorgevel van GBS De Regenboog in Geluveld werd een boekenruilkast gehangen.© ZB
Redactie KW

Het voorbije schooljaar stond in GBS De Regenboog in Geluveld het thema lezen centraal. Onder de noemer ‘Lang zullen we lezen’ werden heel wat leesbevorderende activiteiten georganiseerd. Afsluiten doen ze in stijl, met de lancering van een boekenuitleenkast.

“De kinderen kregen leuke cartoons, mopjes of gedichten te zien op de speelplaats. Als ze dat wilden, mochten ze bovendien tijdens de speeltijd eerder naar binnen om te lezen. Niet enkel de vrije momenten, maar ook de lessen focusten extra op taal,” zegt directrice Nele Dael.

“Zo reserveerde elk klas op vrijdag 25 leesminuutjes extra: voorlezen, zelf lezen, tutorlezen, voor-koor-doorlezen, online voorlezen… Heel wat varianten passeerden de revue. Niet enkel de leerlingen kregen leesmateriaal voorgeschoteld, ook de ouders konden meegenieten van spreuken aan de schoolpoort. We blikken tevreden terug en willen het boekenjaar daarom afsluiten in stijl, met de lancering van een boekenuitleenkast voor het kleuter en een voor het lager.”

Drie boekenruilkasten

Aan de schoolpoort kunnen voortaan boeken en strips geruild worden. Heb je zelf thuis heel wat leesmateriaal liggen dat al door alle gezinsleden werd verslonden? Tijd voor nieuw voer! Laat jouw boeken achter en neem mee wat jou interesseert. Ruil zo vaak je wilt met prentenboeken, romans, strips, kinderboeken… Alles kan en mag, zolang Geluveld maar mee op de kar springt en vaker gaat lezen.

De oproep die bibliotheek De Letterschuur begin maart in het infomagazine lanceerde, werd dus opgepikt. Ondertussen telt Groot –Zonnebeke al drie boekenruilkasten in evenveel verschillende deelgemeentes: Schoolpoorten GBS De Regenboog, Geluveldplaats 7a en Zandvoordestraat 1, Zonneland, de tuin voor iedereen in Zonnebeke (bereikbaar langs het fietspad in de IJzerweg) en Boekenruilkast Beselare Geluwestraat 40. Wie interesse heeft in Passendale en Zandvoorde kan contact opnemen met de Letterschuur.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.