https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Duivelskermis’ voorgesteld in Plopsaland De Panne

Vlnr. Giovanni Kemper (Wilko), Louis Thyssen (Vlad) en striptekenaar Steve Van Bael. © (Foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Woensdag werd in Plopsaland De Panne de nieuwe Nachtwacht-strip ‘De duivelskermis’ – het achtste album in de reeks – voorgesteld én gesigneerd door Vlad en Wilko.

Stripauteur Steve Van Bael heeft met ‘De duivelskermis’ weer voor een spannend stripavontuur gezorgd. Het verhaal in een notendop: het geratel en getakel van een spectaculaire achtbaan lokt de enthousiaste bewoners van Schemermeer naar Festimo, de nieuwe kermis in het dorp. Ook de Nachtwacht wil zo snel mogelijk de attracties uitproberen. Maar onderweg ontdekken ze achter een heg een haast levenloze Sacha.

Ze is het slachtoffer geworden van zeer gevaarlijke magie. Onderzoek wijst uit dat Sacha naar de kermis is geweest en dat de oorzaak van haar zorgwekkende toestand daar te vinden moet zijn. Wanneer Vlad, Wilko en Keelin Festimo binnenstappen, ontdekken ze de akelige waarheid die hen bijna het leven zal kosten.

“Peter Van Gucht, de scenarist van de Nachtwacht-strips, heeft zich helemaal laten gaan in het verhaal en ik heb wat grappige knipogen toegevoegd in de tekeningen”, vertelt tekenaar Steve Van Bael. “De rollercoasters van Plopsaland waren zeker een inspiratiebron, maar we wilden vooral een creepy kermissfeer in het verhaal brengen zonder onze jonge lezers af te schrikken.”

Het stripalbum is onder meer te koop bij Standaard Boekhandel en kost € 6,99.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.