Creatieveling Benno Sameyn gaat na strip voor volwassenen voor fantasieboek en gedichtenbundel

Benno is bezig met het schrijven en tekenen van een fantasieboek.©ELS DELEU EDB
Benno is bezig met het schrijven en tekenen van een fantasieboek.©ELS DELEU EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De 26-jarige Benno Sameyn uit Kortrijk heeft net een strip voor volwassenen uit. Momenteel is hij bezig met een fantasieboek en een gedichtenbundel.

Benno Sameyn studeerde aan KASK Gent en behaalde in 2019 een Master in de Audiovisuele Kunsten. “Ik noem mezelf een kunstenaar”, zegt Benno. Hij is zowel creator, striptekenaar als illustrator. Hij is vooral bezig met tekenen en schrijven. “Ik deed al enkele vervangingen maar ben op zoek naar een job die ik kan combineren met kunst.”

Night Time Ramblings is de titel van Benno’s gedichtenbundel. “De gedichten gaan over de moeilijkheden in het leven, maar dragen ook de boodschap uit dat hoe moeilijk het ook gaat, er altijd hoop is.” Benno Sameyn schreef de gedichten op twee maanden tijd. “Ik schreef ze uit liefdesverdriet toen mijn vriend het uitmaakte. De gedichtenbundel is geschikt voor alle leeftijden maar ik denk dat je toch wel 16 jaar moet zijn om ze te begrijpen.”

Niet voor jongere kinderen

Met zijn fantasieboek begon Benno in juli. “Ik teken en schilder wel elke dag. Het boek krijgt als titel What is the 7th Realm?. Voor dit boek over het 7de Rijk haalt Benno zijn inspiratie uit verschillende religies maar ook uit verhalen die hij hoort en uit zijn eigen leven. “Ik begin een idee te krijgen, en dingen die normaal niet bij elkaar passen, beginnen dan te passen. Ik moet dat dan tekenen en opschrijven. Dan begin ik daar een verhaal rond te breien. Het boek is als het ware een gids over hoe je door de fantasiewereld kan gaan. Je leert welke plaatsen er zijn en je krijgt er een omschrijving van de fantasiewezens die er leven.” Het fantasieboek zal voor +12-jarigen zijn. “Niet voor jongere kinderen”, aldus Benno. “Er staan monsters in en nogal intense beschrijvingen.”

Benno’s gedichtenbundel en boek zijn quasi af. “Het is nog een kwestie van alles samen te steken en te verkopen. Maar telkens als ik denk dat het af is, krijg ik weer een idee.” Benno kan er dan ook geen datum opplakken wanneer de boeken zullen uitkomen. “Ik word nogal zenuwachtig van deadlines”, glimlacht hij.

Benno’s strip Sallie Salesbury is al uit. “Deze is seksueel getint en enkel voor een 18-pluspubliek.”

Sterke combinatie

Benno Sameyn is al van zijn kindertijd bezig met tekenen. “Ik tekende al op mijn derde en ben er nooit meer mee gestopt. Schrijven is eerder recent. Tijdens mijn artistieke opleiding moest er veel geschreven worden. Tekenen en schrijven vormen een sterke combinatie: het is leuk om je emoties te tekenen en handig om ze te beschrijven. Ook bij wezens is het interessant om ze te tekenen, maar ik heb de behoefte om er nog bij te vertellen hoe het wezen leeft in mijn fantasie.”

Naast creatief bezig zijn, probeert Benno elke dag te wandelen met zijn hond. Hij doet daarnaast ook aan gewichtheffen. “Dit is puur om wat beweging te hebben.” Lezen en dingen bijleren, vindt hij ook belangrijk.

Ideeën

“Ik heb nog veel ideeën in mijn hoofd. Ik heb nog niet de helft ervan uitgewerkt. Het zou jammer zijn om met de rest niets te doen.” Als de gedichtenbundel en het fantasieboek af zijn, zal Benno werken aan Choko en Poko, een verhaal over twee stripfiguren en een ‘duistere’ professor.

“Dat verhaal begon als een grap in het zesde middelbaar, maar die grap is serieuzer geworden en ik kan er iets mee doen. Ik had dit verhaal bedacht en mijn vrienden maakten er een stop-motionfilmpje van met Lego. Nu wil ik daar een geïllustreerd boek van maken”, besluit Benno.

Wie interesse heeft in de strip of de boeken van Benno Sameyn kan hem contacteren via benno.s@outlook.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier