Deerlijks burgemeester Claude Croes schrijft boek ‘Gemaskerd afscheid’

Burgemeester van Deerlijk Claude Croes, die sinds anderhalf jaar ook actief is als rouwconsulent, heeft een boek geschreven. In de publicatie ‘Gemaskerd afscheid’ getuigen tien personen over rouwen in coronatijden. Zijn moeder Jenny Tiers, die in het woonzorgcentrum Heilige Familie verblijft en ernstig besmet is met covid-19, kreeg het eerste exemplaar overhandigd.

Claude Croes brengt in zijn boek ‘Gemaskerd afscheid’ getuigenissen over rouwen in coronatijden.© DRD
Claude Croes brengt in zijn boek ‘Gemaskerd afscheid’ getuigenissen over rouwen in coronatijden.© DRD

“Het zijn moeilijke tijden, zeker voor mensen die afscheid moeten nemen van een geliefd iemand”, stelt Claude Croes. “In die optiek heb ik een oproep gedaan naar mensen die wilden getuigen over rouwen in coronatijden. Het zijn uiteindelijk 10 getuigenissen geworden vanuit 10 verschillende invalshoeken. Behalve de getuigenissen zijn er in de 112 bladzijden tellende publicatie ook teksten over de coronatijd en Allerheiligen en Rouwtondetips bij het rouwen opgenomen.”

Opbrengst naar rouwverwerking

“Het boek is ook een vorm van waardering voor iedereen die op professioneel vlak een versnelling hoger diende te schakelen. Het taboe moet doorbroken worden. Spreken over rouwen en rouwen zelf: het mag, het moet zelfs. Meerdere verhalen in het boek zijn herkenbaar voor veel mensen.”

Een exemplaar van ‘Gemaskerd afscheid’ kost 21,50 euro. De opbrengst van het boek gaat integraal naar hulpverlening in rouwverwerkingsprocessen. Er zijn zes verkooppunten in Deerlijk. (DRD)

Info: De Rouwtonde, 0472 74 13 91, www.derouwtonde.be of info@derouwtonde.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.