https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bruggeling tekent strip over de geschiedenis van het voetbal

Dirk De Graef en Tom Bouden (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Dirk De Graef en Tom Bouden (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

De Brugse striptekenaar Tom Bouden heeft op de terreinen van Daring Brugge zijn nieuwste worp voorgesteld: een strip over de geschiedenis van het voetbal.

“In een heldere stijl en met veel humor toont hij hoe deze sport is ontstaan. Van de prehistorie tot onze tijd, van China, over Amerika tot Engeland. Harpastum bij de Romeinen, Pokatok bij de Maya’s, Calcio in Florence: voetbal heeft veel voorouders.”

“Maar Bouden gaat ook in op hoe de sport en de spelregels die wij nu kennen zijn ontstaan aan de Engelse kostscholen van de 19de eeuw. De eerste vrouwenploegen, rode en gele kaarten, sponsoring: alles passeert de revue in deze leerrijke en grappige strip”, klinkt het bij stripmagazine Maxix, waar het verhaal vanaf deze maand in voorpublicatie verschijnt.

Tom Bouden is geen groentje in de stripwereld: sinds 1998 tekent hij al mee aan de razend populaire strip van FC De Kampioenen. Hij werkte ook mee aan de strips van Ketnetreeksen als En daarmee Basta! en W817. “Zelf heb ik eigenlijk niets met voetbal, maar wel met geschiedenis en feitjes”, lacht hij.

(TV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.