Boektopia Kortrijk reikt hand naar deelnemende uitgevers afgelast boekenfestival Antwerpen

© (Foto Pixabay)

Het boekenevenement Boektopia in Kortrijk wil de hand reiken naar uitgevers, boekhandels en mediapartners van het afgelaste LEES! Het Boekenfestival in Antwerpen. Dat zegt woordvoerder Jo Dupré maandag nadat het boekenfestival in Antwerpen de afgelasting aankondigde.

Na de eerste kleinschalige editie van vorig jaar, zal LEES! Het Boekenfestival in Antwerpen dit jaar geen vervolg krijgen. De geestelijke opvolger van de Boekenbeurs in Antwerp Expo gooit de handdoek in de ring, volgens beursorganisator Easyfairs omdat de verdeeldheid binnen de sector te groot is.

Ondertussen laat tegenhanger Boektopia in Kortrijk weten dat hun geplande uitgebreide editie van dit jaar zeker doorgaat. “Wij gaan van drie naar negen dagen tijdens de herfstvakantie en verwelkomen ook een pak meer uitgevers”, zegt woordvoerder Jo Dupré.

Of Boektopia extra uitgevers moet verwachten vanwege de afgelasting in Antwerpen, blijft voorlopig afwachten. “Er zijn enkele uitgevers die zich enkel willen binden aan Antwerpen. Of zij nu toch naar Kortrijk komen, valt moeilijk te voorspellen. Wij reiken alvast de hand naar alle uitgevers, boekhandels en mediapartners die alsnog naar Kortrijk willen komen”, aldus Dupré.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.