Boekenhuisjes verrijzen in het dorpsbeeld in Deerlijk

Op het grondgebied van Deerlijk zullen tegen eind deze week vijf boekenhuisjes een plaats hebben. © foto DRD
Redactie KW

Elke dag van deze week wordt er in de gemeente een boekenhuisje officieel geopend. Waar dat is, wordt niet verklapt. Er is immers een wedstrijd aan verbonden. Nog tot en met vrijdag 29 oktober zal elke dag stipt om 18.30 uur een video verschijnen op de Facebookpagina ‘Uit in Deerlijk’ waarin een tip wordt gegeven over de te vinden locatie van het boekenhuisje.

Herken jij de locatie? Rep je dan snel naar daar met je favoriete boek. De persoon die zijn boek als eerste in het boekenhuisje plaatst, is de winnaar van de dag. Elke winnaar ontvangt een cadeaubon ter waarde van 10 euro, te besteden bij kinder- en jeugdboekhandel Etiket in Sint-Lodewijk.

“Een boekenhuisje is een kastje vol leesvoer dat gratis toegankelijk is”, verduidelijkt Julie Deleersnyder, vrijetijdspromotor van de gemeente Deerlijk. “Het is heel eenvoudig. Je haalt een boek uit het kastje en zet er een eigen boek voor in de plaats. Nadat je het las, heb je de keuze: je ruilt het boek in voor een ander boek uit het kastje, je houdt het zelf of je geeft het door aan iemand die je kent. Op die manier komen we tot een gevarieerd aanbod aan boeken dat mensen uit de buurt stimuleert om samen te komen en elkaar te inspireren met hun favoriete leesvoer.”

“De boekenhuisjes werden gerealiseerd in samenwerking met de leerlingen houtbewerking van VTI Waregem en kleurrijk aangekleed door de leerlingen en juf Jente Verstraete van de Kunstacademie. Hun behendigheid en creativiteit maakten van onze boekenhuisjes opgewekte blikvangers.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier