Bieke Vanlaeken uit Zwevegem heeft tweede jeugdboek klaar: “Kinderen liefde voor lezen bijbrengen”

Bieke Vanlaeken overhandigde haar nieuwe boek in de bibliotheek. Cultuurfunctionaris Ewout Impe, bibliothecaris Thea Libbrecht en cultuurschepen Isabelle Degezelle, wensten haar succes.©Geert Vanhessche
Bieke Vanlaeken overhandigde haar nieuwe boek in de bibliotheek. Cultuurfunctionaris Ewout Impe, bibliothecaris Thea Libbrecht en cultuurschepen Isabelle Degezelle, wensten haar succes.©Geert Vanhessche
Redactie KW

Het tweede jeugdboek ‘The Nerd Academy’ van de Zwevegemse auteur Bieke Vanlaeken is klaar. Een echte voorstelling zat er niet in, maar zaterdag kwam ze toch haar boek in de bibliotheek overhandigen.

Twee jaar nadat ze debuteerde met haar eerste jeugdboek ‘Helena’, heeft Bieke Vanlaeken een tweede boek klaar: ‘The Nerd Academy’. Net als de vorige keer was er een voorstelling van het boek in de bibliotheek voorzien, maar dit kon wegens de bekende redenen opnieuw niet doorgaan.

Niettemin wilde men dit moment niet zomaar laten voorbijgaan en kwam Bieke een exemplaar overhandigen in de bibliotheek. Daar stonden bibliothecaris Thea Libbrecht, cultuurfunctionaris Ewout Impe en cultuurschepen Isabelle Degezelle haar op te wachten.

Fantasierijk verhaal

Bieke Vanlaeken (31) zal bij heel wat toneelliefhebbers geen onbekende zijn. De leerkracht Nederlands en godsdienst acteert, regisseert, zingt en schrijft. Als auteur zette ze haar eerste stappen met het schrijven van theaterstukken voor de jeugd. Ook bekend is ze van haar ‘slaapverhaaltjes’, korte voorleesverhaaltjes op haar blog. “Ik wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren de liefde voor het lezen en schrijven bijbrengen.”, zegt ze.

Gevoed door het succes van haar eerste boek zette ze zich opnieuw aan het schrijven en komt ze nu naar buiten met een nieuw, fantasierijk verhaal. In ‘The Nerd Academy’ gaat het over Kathinka Bicho die slim is, zeg maar te slim. “Op haar zevende had ze al meer opgeslagen in haar hersenen dan haar oudste broer Kevin, die op dat moment negentien was. Op school verveelt ze zich dan ook steendood. Maar dan krijgt ze een brief in de bus met een toelating tot ‘The Nerd Academy’.”

Thuis geleverd

“De school voor de allerslimsten. Kathinka springt een gat in de lucht. Maar wat doet ze met Einstein, haar geliefde kat? Moet ze die nu alleen thuis achterlaten? Aan ‘The Nerd Academy’ ontdekt ze al snel dat iedere school zo haar geheimpjes heeft. Wie is #prisjepret? Waarom maakt Jeanne Paysan haar het leven zo moeilijk? En wat staat er precies in het ‘Boek der Schande’?”, maakt Bieke ons nieuwsgierig. (Geert Vanhessche)

Het boek werd uitgegeven bij Phoenixbooks en kan besteld worden in de boekhandel. Bieke levert de boeken in Zwevegem en omstreken aan huis, indien gewenst ook gesigneerd. Mailen kan naar bieke.vanlaeken@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.