Bibliotheek Waregem biedt ‘Zomer van Vlieg’ en spelenderwijs leesoefeningen

Bibliothecaris Ruth Soens (achteraan) met de collega's van de werkgroep Sally Devoldere, Paulien De Smet, Stijn Cannoot, Julien Decoutere bij de rode bus voor de bibliotheek waarin de deelnemers aan Vlieg hun formulier kunnen droppen. Medewerker Mie Declercq ontbreekt op de foto. (foto DJW)
Jan Decock

Een werkgroep van de stadsbibliotheek zorgt er voor dat gezinnen en vooral kinderen in de grote vakantie opnieuw kunnen deelnemen aan een wandelzoektocht van net geen drie kilometer in en rond het stadscentrum. Dat kan tot en met dinsdag 31 augustus.

“Het is een tocht voor het hele gezin, en ook opa’s en oma’s mogen meedoen. Iedereen gaat op zoek naar schatten”, vertelt Sally Devoldere die met haar collega’s het initiatief uitwerkte. “Dat gebeurt in het bekende kader van Schatten van Vlieg waarbij je deze keer op zoek gaat in de stad naar cultuurlocaties. De voorbije jaren zochten de deelnemers in de bib naar de schatten, nu is het in en rond het centrum. Concreet: je zoekt naar de locaties waar Vlieg tijdens zijn tocht langs het parcours sporen naliet en krijgt opdrachtjes.”

Om deel te nemen moet je eerst in de bib aan het Boekenplein zijn waar je een speurneuspakket krijgt. Elk pakket bevat een stickervel met een unieke code. Daarmee maak je kans op een gezelllig familieweekend. Alle info is terug te vinden op de website van Waregem.

Leesniveau opkrikken

Een ander project deze grote vakantie is Zin in Zomer. “Het is een service die wij aanbieden aan ouders van wie de kinderen met leesmoeilijkheden hebben af te rekenen. Voor hen is acht weken vakantie en dus evenveel weken zonder lezen wel erg veel. Vandaar dat wij ze de kans geven om tijdens juli en augustus een dag in de week hun leesniveau op te krikken”, weet Sally.

“Dat gebeurt in de bib zelf, op vrijdag is dat voor het eerste leerjaar en op dinsdag voor het tweede leerjaar. Zin in Zomer is nu aan de derde editie toe en die is tot eind de vakantie volzet. Er wordt doelgericht gewerkt in kleine groepjes.”

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier