Bib Menen krijgt boeken van de organisatie ‘Blauw Hart’

Bibliothecaris Geert Puype ontving uit handen van Daisy Lapeire van de vereniging Blauw Hart drie boeken over relatie en contractbreuken. Schepenen Angelique Declercq (Vooruit) en Griet Vanryckegem (N-VA) waren er ook.© WO
Bibliothecaris Geert Puype ontving uit handen van Daisy Lapeire van de vereniging Blauw Hart drie boeken over relatie en contractbreuken. Schepenen Angelique Declercq (Vooruit) en Griet Vanryckegem (N-VA) waren er ook.© WO
Redactie KW

Donderdagavond overhandigde Daisy Lapeire uit Wervik namens de Feitelijke Vereniging Blauw Hart een drietal boeken over relatie en contractbreuken aan de bibliotheek van Menen.

“Van de drie boeken met als titel Emotioneel Gevangen , Barst en Als je wieg op drijfzand staat hebben we er één van in onze bib in Menen”, zegt bibliothecaris Geert Puype. “Het dubbel exemplaar zal nu ook verkrijgbaar zijn in ons filiaal in Lauwe. Wat de andere twee werken betreft, ik heb die in geen enkele bibliotheek in West-Vlaanderen teruggevonden. Een mooie aanwinst dus waar we dankbaar voor zijn.

Wat is Blauw Hart?

“Blauw Hart streeft onder andere naar het snel inzetten van verplichte en correcte ouderschapsbemiddeling, en een systeem van vroege waarschuwing voor het gevaar van ouderschapsverstoting bij elke (v)echtscheiding”, zegt Daisy Lapeire.

“We willen ook dat het dossier door een rechter beheerd wordt, die altijd bijgestaan wordt door een pedagoog. Het invoeren van maximumtermijnen en een grondig en correct onderzoek van de situatie. Ook het invoeren van dwangsommen of andere maatregelen wanneer een ouder weigert de verblijfsregeling volgens het vonnis toe te passen, is één van de streefdoelen.”

Mooie aanwinsten

Schepen van Bibliotheek: Griet Vanryckeghem (N-VA): Deze problematiek onder de aandacht brengen is zeker nodig, nu vooral in de voorbije coronaperiode. Deze boeken zijn dan ook interessante aanwinsten, boeken over een problematiek van een weinig bekend onderwerp die we onze leden nu ook kunnen aanbieden, dat stemt me tevreden en gelukkig.”

De schenkster Daisy Lapeire is al geruime tijd begaan met de problematiek rond relatiebreuken en contractbreuken tussen kinderen en één van de ouders na een echtscheiding, en de gevolgen ervan voor de verstoten ouder en de kinderen. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.