Badstad komt opnieuw aan bod in twaalfde thriller van Ludo Geluykens

Thrillerauteur Ludo Geluykens verloor zijn hart aan Middelkerke.© LC
Thrillerauteur Ludo Geluykens verloor zijn hart aan Middelkerke.© LC
Redactie KW

Ludo Geluykens woont in Ranst, maar doordat hij al meer dan 20 jaar een appartement heeft in Middelkerke voelt hij zich voor een stuk ook Middelkerkenaar. Nu verscheen zijn twaalfde politiethriller ‘ Afpersing’ en opnieuw wordt Middelkerke meer dan een keer vermeld in het boek.

“Wij komen zoveel mogelijk naar Middelkerke om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagdagelijkse gewoontes van thuis. Ik heb in Middelkerke ook mijn stamkroeg De Columbus, dus ligt het een beetje voor de hand dat ik in mijn boeken maar al te graag Middelkerke en de kust vermeld”, zegt Ludo Geluykens.

In zijn eerste boek Moord op de scheidsrechter uit 2010 kwamen zijn personages politiecommissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter op onderzoek naar Middelkerke.

Ludo Geluykens maakt er een erezaak van om ieder jaar een nieuwe boek te schrijven en te publiceren en zo is hij dit jaar reeds aan zijn twaalfde Somers en De Winter toe. En wat dacht je? Inderdaad in zijn twaalfde politiethriller Afpersing is er opnieuw aandacht voor Middelkerke. Commissaris Somers brengt zelfs een bezoek aan De Columbus op de Zeedijk.

Net zoals zijn andere boeken is de spanning opnieuw te snijden tot aan het einde. Op Crimezone, de site voor en door thrillerfans, krijgt Geluykens niets dan lof voor zijn boeken. Er wordt gesteld dat hij erin slaagt om de spanning op niveau te houden en de lezer nieuwsgierig maakt naar de ware toedracht. Hij wordt ook omschreven als een schrijver die de lezersaandacht weet vast te houden.

(PBM)

Het boek Afpersing van Ludo Geluykens is verkrijgbaar in de boekhandel en kost 19,90 euro. Het kan ook besteld worden via www.bol.com en is te koop als e-book bij Amazon: http://www.boekboek.c om/tag/ludo-geluykens/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.